Layereds nya kollektion möbler i sammet skapar habegär

Layereds nya kollektion möbler i sammet skapar habegär

Alla som lider av svår sammets-crush får nytt bränsle när svenska Layered nu visar sin nya möbelkollektion. Sammet, sammet, sammet – på soffor, dagbädd, fåtölj, stol och fyra olika puffar. De visas just nu upp i en installation skapad i samarbete med konstnären och designern Michel Bussien.
17 februari, 2017

Svenska Layered slog igenom med mattor i egen design och nu lanserar företaget sin första kollektion möbler. I och med den nya möbelkollektionen tycker Malin Glemme, företagets grundare och designer, att det känns som om Layered fått en ”ytterrock”.

– Jag kommer från modebranschen och tänker fortfarande i klädtermer. Mattorna kom först och dem ser jag som ”accessoarer”. Möbler är mer som ”ytterrockar” och medan man kan vara djärv och ta ut svängarna med accessoarerna så väljer man hellre en klassisk rock, säger Malin Glemme.

Just nu visas de nya möblerna i ett gammalt kungligt stall där konstnären Michel Bussien fick fria händer att experimentera och skapa en egensinnig installation. Resultatet blev en serie lätt surrealistiska bilder, där möblerna dinglar i luften, upphängda på vajrar, samt en film där konstnären Michel Bussien kapar linorna med en yxa så alla vackra sammetsklädda möbler dimper i backen.

– En sorts kvalitetstest kanske, ler Malin Glemme. Egentligen var det bara ett soffben som gick sönder helt.

HyperFocal: 0

Krasch-test av möbler – en studie signerad konstnären Michel Bussien. Foto: Tobias Lundkvist

Innan Malin Glemme startade Layered var hon modeinköpare på HM och jobbade mycket med specialkollektionerna. Då insåg hon värdet av intressanta samarbeten och därför har det från start varit självklart för henne att göra samarbeten med fotografer och konstnärer. Det kan skapa spännande och annorlunda inramningar till ett företags produkter och så frön till nya idéer och kollektioner.

Redan till sommaren kan vi se fram emot fler nyheter från Layered när en del möbler kommer i linne.

– Jag är också sugen på ännu mer glansiga material, som satäng. Och så undrar jag när vi kommer våga släppa in stormönstrade soffor i våra hem. Det har ju varit så mycket enfärgade möbler så länge nu, avlutar Malin Glemme.

Kollektionen lanseras 16 februari och kommer att finnas tillgänglig på layeredinterior.com samt i Layered Atelier på Götgatan 48, Stockholm Här nedan kan du se ett urval av produkterna!

Dagbädden Ritzy i Layereds nya kollektion, 12 900 kr.

Lady Pouf, 3500 kr.

Lounge Chair, 5 500 kr.

Eclectic Sofa, 21 900-23 900 kr.