Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Länge leve materialen

20 okt, 2011 
AvAbrar Hussain
Annons
Christoffer vid spisen

Många gamla ytskikt kan fortsätta sprida skön atmosfär med bara en lättare översyn. Ulrika och Christoffer tog vara på de genuina materialen när de väckte ett femtiotalshus i Malmö ur sin Törnrosasömn. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

Den tidstypiska tegelväggen tillsammans med skjutdörren i glas ut mot trädgården och den öppna spisen ger rummet en speciell atmosfär. Christoffer sitter i safaristolen Scirocco ritad av Arne Norell. Mattan ur Ikeas PS-kollektion är inte i produktion längre.

Annons
Kök i teak.

Teakluckorna från den gamla köksinredningen återanvändes när köket renoverades, men kompletterades med nya vita överskåp och nya högskåp. Ulrika ritade själv om planlösningen efter att ha sett och inspirerats av köket redan på husvisningen. ”Tyvärr hade vi inte mätt köket alls, så när vi skulle beställa överskåp och skräddarsydd diskbänk innan vi flyttat in fick vi chansa på rätt mått!”

Tapetserade garderober.

Istället för att riva ut kan man alltid tapetsera. Mellanrummet på ovanvåningen har tapetserats i klassiskt mönster av Josef Frank. Svart sideboard köpt på Lauritz.com och de gröna vaserna på loppis. Tvättunna från Granit.

Av Emma Persson Lagerberg Foto Petra Bindel
Läs hela reportaget i ELLE Interiörs oktobernummer, ute nu.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons