Länge leve materialen

20 oktober, 2011

Många gamla ytskikt kan fortsätta sprida skön atmosfär med bara en lättare översyn. Ulrika och Christoffer tog vara på de genuina materialen när de väckte ett femtiotalshus i Malmö ur sin Törnrosasömn. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

Den tidstypiska tegelväggen tillsammans med skjutdörren i glas ut mot trädgården och den öppna spisen ger rummet en speciell atmosfär. Christoffer sitter i safaristolen Scirocco ritad av Arne Norell. Mattan ur Ikeas PS-kollektion är inte i produktion längre.

Teakluckorna från den gamla köksinredningen återanvändes när köket renoverades, men kompletterades med nya vita överskåp och nya högskåp. Ulrika ritade själv om planlösningen efter att ha sett och inspirerats av köket redan på husvisningen. ”Tyvärr hade vi inte mätt köket alls, så när vi skulle beställa överskåp och skräddarsydd diskbänk innan vi flyttat in fick vi chansa på rätt mått!”

Istället för att riva ut kan man alltid tapetsera. Mellanrummet på ovanvåningen har tapetserats i klassiskt mönster av Josef Frank. Svart sideboard köpt på Lauritz.com och de gröna vaserna på loppis. Tvättunna från Granit.

Av Emma Persson Lagerberg Foto Petra Bindel
Läs hela reportaget i ELLE Interiörs oktobernummer, ute nu.