Krönika: Det finns inga gränser för vad vi kan göra!

13 mar, 2014 
AvKatarina Matsson
Annons

I februari gick den årliga Möbelmässan av stapeln, med ELLE Decoration Swedish Design Awards i spetsen. Läs Svantes personliga reflektioner kring veckan i månadens krönika. Mer hittar du i ELLE Decoration nr 2 som finns i butik nu!

Ledare-1402

Lördag förmiddag och just idag avslutas Stockholm Design Week 2014 precis som också Stockholm Furniture Fair 2014 – vilken vecka vi som jobbar med inredning och design i olika professioner haft! Tidiga morgnar och sena kvällar, för att inte säga nätter …

En vecka fylld av kreativitet, mångfald, energi och självförtroende – Det finns inga gränser för vad vi kan göra i Sverige idag!

Annons

En sammanfattning är i det närmaste omöjlig men vi har gjort ett försök med 10 snabbt nedtecknade teman, eller snarare tecken i tiden, uppfångade via redaktionens samlade ”fingrar i luften”. Du hittar dem med början på sidan 39.

Vi på ELLE Decoration gick ut hårt i redan på måndag morgon med en fullsatt pressfrukost där vi presenterade ELLE Decoration Swedish Design Awards 2014. Dagen blev en transportsträcka av förberedelser inför kvällens högtidliga event med prisutdelning av samma priser. Kl 19 kom gästerna – och som det just då kändes – alla på en gång! Paniken låg stundtals på lur men vis av erfarenhet vet jag att det oftast bara är värdarna som uppfattar den subtila skiljelinjen mellan ordnat och oordant kaos ;-)

Nåväl, allt och alla kom på plats i tid och prisutdelningen startade planenligt kl 20.15.

På scen hade jag som värd helt omistlig hjälp av kvällens konferenciär, Bella Goldman – ett proffs ut i fingerspetsarna! Under eftermiddagens genrep lyckades Bella med bedriften att få mig att bli lugn och trygg – eller i alla fall ge illusionen av att vara det. Uppriktigt sagt var jag, som den icke scenvana ”redaktionsråtta” jag är – livrädd

Annons

Det här är 12:e året vi delar ut vårt designpris, en utmärkelse som får allt större betydelse, och själva festen har blivit ett självklart avstamp till Stockholms deignvecka – år efter år! Maken till årets festhumör har jag inte varit med om. Hela Sveriges design- och inredningsvärld hade personalfest – alla var där!

Ett reportage från festkvällen på Operaterrassen i Stockholm hittas på sidan 45 i ELLE Decoration nr 2 som finns ute nu!

I varje nummer väljer chefredaktör Svante ut några av sina designfavoriter – nya som klassiska – just nu!

Kuddar-Lexington

”Vem kan få en fräsch och klassisk köksruta att se ut som om den hör ihop med en romantisk, men cool, blomslinga? Japp, Lexington förstås – skickligt! Madras Check Bedding och Printed Sateen Bedding är en perfekt kombo! Påslakan, 150×210 cm, kostar 1 495 kr och 1 695 kr och örngott, 50×60 cm, kostar 395 och 425 kr.”

Gustaf-Nordenskiold-lakan-Design-House-Stockholm

”Konstnären och formgivaren Gustaf Nordenskiöld med ett förflutet både på H&M och Polarn O Pyret, har gjort riktiga ”herrskjortspåslakan”, Tailor, för Design House Stockholm – ursnygga! Set med påslakan, 150×210 cm, och örngott, 50×60 cm, kostar 995.”

Annons

Paslakan_rulle_duo_alt_lejongul

”Lejongul på ena sidan och grå på den andra – Duo Alt finns i ytterligare åtta färgkombinationer. Påslakan i egyptisk bomull, design Agnes Bülow, som sys upp i Sverige efter beställning, 150×21+ cm, 1 995 kr, Ateljé Alt.”

Missa inte Svantes blogg Svantes Värld där du får följa honom både hemma, i trädgården och bakom kulisserna här på ELLE Decoration!

Annons