Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Krämig glass på bara två (!) ingredienser

29 apr, 2016 
AvELLE Decoration
Det här kan vara världens enklaste glassbas – och du kan smaksätta den hur du vill.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver ingen glassmaskin för att göra glass hemma. Det går både snabbt och lätt med vispad grädde och karamelliserad mjölk.

Resultatet är en ljuvlig, lätt kolasmakande glassbas som kan varieras i oändlighet.

Och den är verkligen superlätt att göra.

 

Du behöver (för 4 personer): 

5 dl grädde

En burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)

 

Gör så här:

1. Vispa grädden fluffig.

2. Rör i dulce de leche och blanda till en slät glassbas.

3. Häll upp i mindre mindre behållare, till exempel matlådor eller skålar som du täcker med folie. Frys i 2–3 timmar. Färdigt!

Det här receptet är perfekt om ni är flera som ska göra glass, men har olika smak. Ni kan lätt smaksätta de mindre skålarna med era personliga favoriter. Rör ner lite sylt till en jordgubbsrippel, eller blanda i krossad choklad eller kakor.

Bara fantasin sätter gränserna!

via: Bigger Bolder Baking

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons