Konstklappar – Karins julklappar under 500 kronor!

16 december, 2014

Behöver du hjälp med att hitta den perfekta julklappen? Vi på ELLE Decoration ger dig våra bästa presenttips. Årets julklappstips från redaktionschef Karin Ohlsson-Leijon är konstverk och konstupplevelser som lockar fram nya tankar och ger nya insikter.

vykort-hanna-karlzon

Vykorten med motiv av illustratören Hanna Karlzon är så fina att man kan ge bort dem som små tavlor, 99 kr/4 st, Nordic Design Collective.

lampan-Little-Sun_7

Konstnären Olafur Eliasson har skapat lampan Little Sun som laddas med solceller på baksidan. Genom att köpa en Little Sun bidrar man också till att likadana små lampor delas ut gratis i områden i Afrika som saknar elektricitet, ca 215 kr på Little Suns hemsida.

snökula-LOVE

Maurizio Cattelan är en av vår tids mest uppmärksammade konstnärer – kanske har ni till exempel sett hans skulptur föreställande påven som träffats av en meteorit. Snökulan L.O.V.E. är en variant av en skulptur han visat utanför börsen i Milano, ca 415 kr, Seletti/New Art Editions.

tygkasse-nathalie-du-pasquier

Ett konstverk att bära med sig varje dag: tygkasse med mönster av Nathalie du Pasquier, ca 179 kr, Wrong for Hay.

ragnar-persson-bok

Ragnar Perssons bildvärld är fängslande, suggestiv och skrämmande och jag upphör aldrig att fascineras av den. Boken Vi ses i himlen är ett konstverk i sig och en fin introduktion till hans konstnärskap, 280 kr, Orosdi Back.

medlemskort-moderna-museet

Ett medlemskap i Moderna Museets vänner är en perfekt julklapp till den som har allt. För 480 kr/år (eller 250 kr för dem under 30 år) får man fri entré på Moderna Museet i Stockholm och Malmö plus en rad andra museer, inbjudningar till visningar och rabatter i museibutiken.
Foto: Albin Dahlström/Moderna Museet

 

 Vill du ha fler julklappstips under 500 kr? Missa inte!

Saras vinterlek

Katarinas arbetsglädje

Anders vintervärmare (inklusive rim!)

Anettes kökskärlek

Svantes nytta & nöje