ANNONSSAMARBETE MED EPOQ KÖK
Köksexperten: 4 saker alla bör veta innan de bygger ett nytt kök

Köksexperten: 4 saker alla bör veta innan de bygger ett nytt kök

När det är dags för ett nytt kök är det viktigt att allt blir som du tänkt dig. Så, har du tänkt på de fyra viktigaste sakerna?
22 mars, 2021
Advertisement

Alla drömmer vi om ett härligt och funktionellt kök. Ett kök vi verkligen vill hänga i, laga mat och njuta av med familj och vänner.

Men innan en renovering är det några delar som är extra viktiga att tänka på .

Elin Eriksson, köksspecialist för Epoq hos Elgiganten, vet vilka:

Copyright Line Klein

1. Stressa inte fram ditt kök

– Många kommer till oss och säger att de ska renovera nästa vecka. Men stressa verkligen inte igenom din köksrenovering. Om en bänkskiva som du gärna vill ha tar två veckor extra så invänta den – du kanske ska ha köket och bänkskivan i minst 25 år, säger Elin Eriksson.

Copyright Line Klein

2. Fundera över dina behov

– Jag brukar alltid fråga mina kunder: Vilka tre saker tycker du om i ditt nuvarande kök? Och vilka tre saker tycker du inte om? Då har vi något att utgå och jobba från. Så fundera gärna på det när du börjar planera för ditt nya drömkök. Här tänker du också igenom vilka behov som du har idag. Är köket en samlingspunkt för familj och vänner krävs exempelvis stora ytor. Är köket mer en plats för funktionell matlagning är det desto viktigare med smarta lösningar.

Copyright Line Klein

3. Designa för dig själv

– När du ska välja design för ditt nya kök är det allra viktigaste att du ska designa för dig och dina behov och inte för någon annan. Det kan låta självklart, men ändå möts vi av så många som inte vågar välja design och färg då de är oroliga att andra inte ska gilla det. Men du ska verkligen välja det du själv tycker om och sätta din egen prägel. Här är det bra att plocka fram lite inspirationsbilder inför och hitta något som även passar med övrig inredning i bostaden. Tänk på helheten – vad har ni för stil i hemmet? Detta är extra viktigt om du har en öppen planlösning.

Copyright Line Klein

4. Gör en budget

– Som i alla större projekt är det viktigt att ha en budget klar för sig från start. Då vet du vilka val du kan göra och kan njuta av resan mot drömköket. Satsa lite extra på de delar som är viktiga och svårare att byta ut senare medan till exempel belysning är något som oftast kan uppdateras vid senare tillfälle.

Fyra grundpelare inför köksrenoveringen!

Elin Eriksson är köksspecialist för Epoq hos Elgiganten och hennes erfarenhet är att de som lagt mer tid på planering och utan tidspress gör betydligt färre impulsbeslut och blir mer nöjda med sitt kök när allt är klart.

1. Tidsplanering

2. Behov och preferenser

3. Designen

4. Budget

Copyright Line Klein

Epoq kök har över 40 olika luckor och färger och stor flexibilitet gällande inredning och mått på stommar och skåp. Epoq har också marknadens längsta garanti, 35 år, avseende material- och produktionsfel. Dessutom är ett Epoq-kök lätt att montera själv genom det unika click-systemet som sparar både tid och pengar vid installation.

Vill du veta mer? Boka ett kostnadsfritt 90-minuters rådgivningsmöte med en köksspecialist!