Sommarfavoriter: Katarina väljer citysommar

Sommarfavoriter: Katarina väljer citysommar

25 juni, 2014

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Först ut är Katarina Matsson, redaktör och webbredaktör, som stannar i stan i sommar.

”Jag älskar Sommarstockholm och ägnar helst dagarna åt att cykla från bad till picknick – till bad igen. Morgondopp på Långholmen, lunch i Vinterviken, drinkar i Humlegården … Avslutar med dans på Trädgården och ett nattdopp i Tanto!”

Här har du hennes bästa tips på hur du maxar din citysommar.

1. En cykel är fundamental för en lyckad sommar i city. Den här tvåhjulingen från nya Bikeid är så snygg att man vill göra som Seinfeld och ta med den upp i lägenheten! Cykel Step-Through i färgen Mint Green, 5 700 kr, Bikeid.

2. Lämna åt stolmästaren Åke Axelsson att skapa en lätt och smidig picknickstol som enkelt kan följa med på cykelturen. Dina egna ben ger halva stödet. Picnic Stool, 2 200 kr, Åke Axelsson.

3. Finns det något skönare mot solvarm hud än tunt linne? Doppfärgad pläd Aurora, 150×200 cm, 995 kr, Mille Notti.

4. En termos håller morgonkaffet varmt – och kvällens rosé kallt. Klassiska termosen EM77 i nya färgen Patina Green inspirerad av ärgad koppar, design Erik Magnussen, 1 l, ca 599 kr, Stelton.

5. En solhatt både skyddar håret och döljer badfrisyren, så att man kan hålla igång hela dagen (och natten). Keps Saru, design Satu Maaranen, textildesign Paavo Halonen och Hanna-Kaisa Korolainen, 585 kr, Marimekko.

6. Att spela sällskapsspel i gräset – det är sommarlov! Hufvudstaden är ett frågespel om Stockholm som blandar högt och lågt, lätt och svårt. Dessutom väldigt snyggt! Design Joakim Bergkvist, ca 500 kr, Ninja Print.