Känd formgivare lanserar köksserie – i smidigt modulsystem

Känd formgivare lanserar köksserie – i smidigt modulsystem

I mars lanseras ett designsamarbete mellan Thomas Sandell och Marbodal som utmanar den traditionella synen på kök. Alla delar i köket är fristående och du kan möblera om och ändra utifrån vilka behov du har.
17 januari, 2017

Trots att vi i andra rum strävar efter variation av olika färger, stilar och material så tenderar vi att fokusera mer på planering när det kommer till köket.

Läs också: Finaste köket just nu: Dansk design i trendfärgerna brunt och grått

Just det tänket ville köksföretaget Marbodal komma ifrån och kontaktade Thomas Sandell, med lång erfarenhet inom möbeldesign och arkitektur, för att diskutera hur ett mer nytänkande kökskoncept skulle kunna se ut.

Samarbetet resulterade i köksserien Signatur Sandell Marbodal med fristående komponenter. Tanken är att du ska kunna sätta din egen signatur på köket genom att styla, möblera och använda de olika delarna på det sätt som passar dig bäst.

– Signatur Sandell Marbodal är en ny typ av kök, eller snarare en ny typ av möbler, som bär Marbodals och Thomas Sandells gemensamma signatur då det vuxit fram i utbytet mellan vår kunskap om kök och Thomas Sandells öga för möbeldesign. Vi öppnar nu upp för alla inredningsintresserade att skissa på sin egen design och börja integrera köket med det övriga hemmet, säger Annica Hagen,VD Marbodal/Nobia Svenska Kök.

Signatur Sandell Marbodal består av delarna Takhyllan, Vitrinet, Bordet, Bänken, Kabinettet, Kubben och Skåpet. Skåpen finns i färgerna vit, ek svart, ek terra, ek och ek vit.

Den nya köksserien finns i Marbodalbutiker runt om i Sverige från och med 1 mars 2017.

Läs också: 4 fina köksnyheter från Ikeas vårkollektion