Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

ELLE Decoration-redaktionens 14 bästa julklappstips

07 dec, 2022 
julklappstips inredning 2022 elle decoration
Är du ute efter en julklapp till den inredningsintresserade? Vi på ELLE Decoration delar med oss av 14 favoriter vi gärna hade hittat under granen i jul!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nya julfilmer på NetflixBrand logo
Nya julfilmer på Netflix

.1. Doftljus från Byredo

doftljus från byredo

Ett doftljus är en present som kommer till användning och som man sällan kan ha för många av. Satsa på en lyxig klassiker som Bibliothèque från Byredo ovan, eller välj ut en variant som du tror mottagaren skulle uppskatta. Kanske gillar hen doften av ros eller är särskilt förtjust i fikon? Här hittar du ljuset från Byredo. (reklamlänk)

2. Vas från Iittala

aalto vas från iittala i grönt

En klassiker som aldrig går ur tiden! Den här vasen, formgiven av Alvar Aalto, tröttnar vi aldrig på och i modernt mossgrönt blir den ett perfekt tillskott i vasgarderoben för den som behöver bygga ut den. Här kan du köpa vasen (reklamlänk).

Annons

3. Underlägg i mässing, Svenskt Tenn

Triton grytunderlägg i mässing från Svenskt Tenn

Praktisk och ett blickfång i köket! Det här grytunderlägget i mässing, formgivet av Luke Edward Hall för Svenskt Tenn, är en favorit som vi gärna hade hittat inslagen under granen. Finns att köpa här.

4. Textilspray från Five Oceans

five oceans textilspray fabric freshener

En textilspray är en produkt som inte bara gör hemmet lite härligare med sin doft, den förlänger också tiden mellan tvättarna för både kläder och hemtextilier. Fabric Freshener från Five Oceans stärker dessutom textilierna och skyddar på så vis mot slitage. Vi älskar att spraya den på sängkläderna för att få till den där mjuka, nytvättade känslan! Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

5. Snygg brandfilt från Eldstickan

brandfilt som coffee table bok från eldstickan

En julklapp som är både snygg och användbar är den bästa kombinationen. Vi hoppas dock att den här julklappen förblir oanvänd, men om den skulle behövas är det livsviktigt att den finns nära till hands. Och när den är så här snygg så har man ju den mer än gärna framme! Brandfilten som ser ut som en snygg coffee table-bok kommer från Eldstickan. Du hittar den här. (reklamlänk)

6. Stilren vattenkanna, från Ferm living

snygg vattenkanna från ferm living

En vattenkanna som gärna får stå framme mellan vattningarna! Stilrena Orb från Ferm living är gjord i rostfritt stål och rymmer hela två liter, vilket gör det enkelt att vattna alla växter hemma på en gång. En fin julklapp till den växt- och inredningsintresserade i ditt liv! Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

7. Mysiga tofflor från Inuikii

olivgröna tofflor i shearling från inuikii

Håll dig varm hemma i vinter! Vi har tidigare tipsat om hur du kan dra ner på elkostnaderna och samtidigt hålla dig varm och ett par riktigt sköna och varma tofflor är ett av nyckelplaggen i hemmet den här vintern. De här i olivgrön shearling är mysiga på fötterna och ser dessutom snygga ut! Du hittar dem här.

8. Ljusstake, Menu

ljusstake Interconnect från Menu

En ljusstake som blir ett riktigt statement piece i hemmet. När julen är över är tyvärr inte den mörka årstiden det, och vi lyser gärna upp våra hem med levande ljus långt in på våren. Den här ljusstaken, Interconnect från Menu, är dessutom lika snygg med som utan ljus, eftersom den blir en skulptural detalj. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

9. 3D-printad bordsLampa, från crème atelier

3d-printad bordslampa soft serve från creme atelier

Visste du att ett rum helst ska ha mellan fem och sju ljuspunkter? Vi får inte nog av snygga ljuskällor och det gäller att mixa allt från taklampor, golvlampor och bordslampor till levande ljus. Den här 3D-printade lampan, Soft Serve, prickar in trenden med de organiska, mjuka formerna och blir som en liten karamell i inredningen! Här kan du köpa den.

10. Printer som förvandlar mobilbilder till polaroidbilder, från Instax

instax printer för mobilbilder

Saknar du tiden då alla bilder inte var digitala? Med en smart printer kan du förvandla dina mobilbilder till polaroidbilder! En rolig present för den som gärna tar bilder och kanske är lite pysslig av sig, eftersom polaroidbilderna exempelvis kan användas för en fotobok eller något annat kreativt projekt som plockar fram bilderna i hemmet. Här kan du köpa printern (reklamlänk).

Annons

11. Fotoalbum från Printworks

fotoalbum med texten life in harmony från printworks

En ny hobby att pyssla med och en snygg inredningsdetalj! Gör din egen scrapbook i den här fotoboken och fyll den med fina minnen. Som en extra bonus är den riktigt snygg på soffbordet! Här kan du köpa den. (reklamlänk)

12. Väggskulptur av Sofia Tufvasson

sofia tufvassons drape väggskulptur

Väggskulpturer har aldrig varit hetare än de är just nu! En unik pjäs är en julklapp som garanterat uppskattas av den konst- och designintresserade. Här ovan ett av Sofia Tufvassons verk som går under namnet Drape. Du hittar den här.

Annons

13. Fat, från Mateus

rött fat från mateus oyster

Rött är en av nästa års stora trendfärger och vi hade mer än gärna serverat en riktigt god pasta för hela sällskapet runt bordet på det här vackra fatet! Du hittar det här (reklamlänk).

14. Silkesörngott, från Mille Notti

örngott i mulbärssilke från mille notti

Att sova på ett silkesörngott är bra för både huden och håret – och dessutom ljuvligt mjukt! Ett finare örngott är kanske inte något man alltid unnar sig själv, och därför en perfekt julklapp som verkligen kommer till användning och sätter gulkant på tillvaron i vardagen. Örngottet är tillverkat av mulbärssilke.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons