Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Här är julens fyra trendigaste växter och blommor 2021

26 nov, 2021 
Jultrender 2021, här är julens trendigaste växter
Ingen jul utan stämningsfull grönska – och i år är det tidlösa klassiker som regerar. In och inspireras av julens allra trendigaste blommor och växter 2021!
Annons
5 stora jultrender 2021Brand logo
5 stora jultrender 2021

Vad vore den stämningsfulla julsäsongen utan en härlig uppdatering av hemmiljön? Tidigare har vi tagit ett grepp om säsongens ledande jultrender och spännande julpyssel signerade pysselproffsen på Instagram och nu skiftar vi fokus mot växttendenser som sticker ut lite extra i jul.

Tillsammans med Johan Pelli, produktansvarig för växter på Interflora, kikar vi närmare på julens blom- och växttrender 2021. Vilka grönskande inslag flyttar in hos dig i jul och vinter?

Julens trendigaste växter 2021
Julsäsongen 2021 präglas av klassiska blommor och växter i traditionella utföranden. Foto: Interflora.

Här är julens trendigaste blommor och växter 2021

2021 är onekligen klassikernas år. En stark röd tråd för julens grönskande tendenser är tidlösa, välbekanta trotjänare vilket rimmar väl med en önskan om en typisk, stämningsfull jul så som vi alla minns den – bland vänner och familj. Trenderna bottnar i klassiska favoriter som i sin tur kan piffas upp genom olika färgval.

Annons

Amaryllis

Ståtlig amaryllis är en omåttligt populär julfavorit. Den traditionella röda är ett säkert kort, men glöm inte bort att det finns en hel uppsjö olika kulörer och utföranden. I år smyger sig spännande varianter som vit, strimmig och småblommig amaryllis fram i allt större utsträckning, perfekt för dig som vill addera en ny känsla till växtklassikern.

För att säkerställa en längre blomning, välj en stor knöl för att få fler stänglar och klockor. Om stängeln mot förmodan blir för lång kan du enkelt snitta av den. Ställ den i en vas tillsammans med några kvistar eukalyptus för ett fint blickfång i säsong.

Trendiga julväxter 2021, amaryllis
Tydligt för julens tendenser är en större bredd av kulörer och inte bara de helröda varianterna. Foto: Interflora.

Julros

Hej, julros! Julrosen är ett vackert val som adderar stämning på ett elegant vis. Många förknippar blomman med klara vita färger, men likt amaryllisen kommer den i flera nyanser. Införskaffa juligt gröna och röda julrosor eller skapa kontrast med lila och nästintill svarta toner för ett trendsäkert lyft.

Annons

Den fina julrosen kan med fördel planteras ut till våren, men kom ihåg att den inte gillar att flyttas regelbundet. När den väl har hittat sin plats trivs den där och kommer hålla sig fin under lång tid.

Hyacint

Hyacinten är fortsatt stark inom julväxtsegmentet, vilket inte är speciellt konstigt. Utöver att skapa estetiskt tilltalande blickfång sprider den en behaglig doft. Om du vill införskaffa en hyacint som doftkänslig finns det flera varianter med en neutralare doft, så låt det inte stoppa dig!

2021 experimenterar vi gärna med hyacinter i olika kulörer i en och samma miljö. Du kan även testa att gå upp i storlek på löken för en tätare blomning. Plantera antingen i grupp för ett trendigt prunkande arrangemang eller placera i ett hyacintglas med vatten.

Trendiga julväxter 2021, hyacint i vitt
Testa att addera inslag av en vacker vit hyacint i säsongens blomarrangemang för en härlig vintrig känsla. Foto: Interflora.

Julstjärna

Julstjärnan är ytterligare en älskvärd växt med stark säsongskoppling. Den traditionella varianten, grenad julstjärna, går i rött och är fin både bland dukning och i fönstret. I år ser vi ett större utbud av julstjärnor i flera storlekar, perfekt för komprimerade blickfång eller om du vill sprida ut runtom i hemmet.

Även här är färgsättningen central och ett perfekt sätt att addera en uppiggande touch till en välbekant klassiker. Byt ut traditionellt rött mot vintrigt vitt eller värmande aprikos eller prova på en tvåfärgad variant.

Källa: Interflora.

Annons