Julen närmar sig och även om det är en bra bit kvar tills vi börjar pynta våra hem så kan man alltid längta. Vi har tidigare berättat om Ikeas och Ellos Homes julkollektioner och nu har även Granit lanserat bilder på sina julnyheter.

Hos Granit har man valt att sätta ljuset i fokus i år. Bland julens nyheter finns allt från ljusslingor och julstjärnor till ljusstakar och stearinljus, som lyser upp i vintermörkret även långt efter att julen är undanstädad.

Färgerna är Granits moderna koncept trogna och håller sig naturnära i vitt, grått och svart med inslag av ljusa träslag och guld. Men julen är inte komplett utan lite färg och hos Granit syns den i en vacker roströd ton, senapsgult och mossgrönt.

Den nya kollektionen bjuder även på inspiration om hur man kan dekorera på ett nytt sätt i jul. Eller vad sägs om att placera några grankvistar istället för snittblommor i dina vaser? Eller varför inte göra en girland med stjärnor och torkad apelsin? Det är bara fantasin som sätter gränser i jul.

Det finns även flera olika dekorationer till granen och hemmet i Granits julkollektion. Utöver klassiska julkulor i munblåst glas finns flera nya dekorationer att hänga i granen – från fåglar och kulor i läder till julgransdekorationer i form av paketrosetter.

Julkollektionen innehåller dessutom kransar, planteringsfat och vaser för såväl löken som snittblomman eller granriset.

Vinter- och julnyheterna släpps i butik och online den 25 oktober, men vissa av produkterna finns i butik redan nu.

Här är sju av våra favoriter från Granits julkollektion:

1. Julstjärna Sputnik, 379 kronor

2. Julstjärna i papper av återvunnen textil, 199 kronor/styck

3. Elljusstake i obehandlad björk, 599 kronor

4. Ljushållare i stengods, 39 kronor

5. Gör din egen krans! Kransstomme i metall, från 69 kronor

6. Ljusslinga med klämmor, 249 kronor

7. Stilren julgransfot i gjutjärn, 749 kronor

Foto: Granit

Läs mer:

Grattis julälskare! Nu kommer en ny kanal som bara visar julfilmer

Så ser julen ut hos Ikea 2018 – se våra 9 favoriter