Julen 2020 på Zara Home – 9 tips som skapar julkänsla

Zara Home julen 2020

Subtil julkänsla och vackra detaljer för säsongen. Zara Homes nya julkollektion bjuder på inspirerande bilder inför högtiden. Vi listar nio stylingtips att kopiera hemma i jul!
20 november, 2020

Julens nyheter är här och med dem många inspirerande tips på hur man kan skapa julstämning i hemmet. Det kan vara några enkla, små uppdateringar som förändrar känslani ett rum eller en statementdetalj som tar för sig.

Julen 2020 – 7 fina dekorationstrender
Slå på ljud

Zara Homes nya inspirerande bilder innehåller förutom deras nyheter för säsongen även en mängd idéer för hur man kan ge hemmet en stilfull juluppdatering.

Se bilderna och inspireras av våra nio tips som är enkla att anamma i det egna hemmet:

1. Dekorera med kvistar i jul

Svårt att hålla liv i julens blommor? Satsa på vackra kvistar med bär istället. De ger en avskalad julkänsla och ger dig en anledning att plocka fram dina finaste vaser.

2. Addera jultextilier

Jultextilier behöver inte vara synonymt med mönster med tomtar och renar om man inte vill. Klassiskt rutigt i modern tappning och stilfulla toner av rött kan ge den juluppdatering du längtar efter.

3. Pynta med julgranskulor...

…fast inte i granen! Placera dina finaste julgranshägnen i en skål på bordet som ett vackert julstilleben.

4. Duka med subtil julkänsla

Röda ljus och en vacker duk i bomull eller linne ger en fin grund för juldukningen. Egentligen behövs det inte så mycket mer än att du dukar fram ditt favoritporslin till, för att den stämningsfulla dukningen ska vara fulländad.

5. Sätt fokus på spismanteln

Har du en brasa med en spismantel ovanför? Sätt fokus på den i jul! En girlang, vackra dekorationer eller som hos Zara Home, en pampig dekoration av olika växter och kvistar, drar blickarna till sig och blir en statementdetalj i inredningen.

6. Ställ fram julens godsaker

Julens ätbara favoriter kan även fungera som dekorationer i hemmet. Ställ fram valnötter, fikon och clementiner i fina skålar i väntan på att de äts upp. Ett annat knep är att blanda julens kryddor med kokande vatten och låta dem sjuda utan lock för att sprida ljuvlig juldoft i hemmet.

7. Skapa myskänsla med ljus

Tända ljus tar bort den kalla känsla som lätt infinner sig i hemmet under det mörka vinterhalvåret. Vrid upp mysfaktorn ytterligare genom att välja ljusstakar och -hållare i blänkande mässing som sprider ljuset på ett vackert sätt.

8. Pynta granen med ett tema

Trött på tidigare års pynt eller kanske dags att köpa pynt till granen för första gången? Dekorera med ett tema, kanske enligt färger, material eller motiv. Välj det du gillar allra bäst och satsa fullt ut på det!

9. Dekorera med tåliga material

Välj juldekorationer i tåliga och hållbara material som trä, papper och mjukt tyg. De är tidlösa och står sig säsong efter säsong och finns i dag i en mängd olika former och stilar. Särskilt fina blir de i barnrummet, som hos Zara Home.

Foto: Zara Home

Läs mer:

Julen 2020 på Artilleriet – se de inspirerande bilderna

9 enkla uppdateringar som gör hemmet mysigt i jul

7 jultrender att spana in i år – enligt våra danska favoriter