Artikeln innehåller reklamlänkar

Så lyckas du med julpyntet i vardagsrummet – 3 stämningsfulla tips

jul inredning vardagsrum julpynt

Julpynta vardagsrummet hemma och ge det en riktig vintrig känsla med allt från tända ljus och julbelysning till mjuka textilier! Vi listar de bästa köpen och 3 enkla tips.
24 november, 2022

Ta in den mysiga vinterkänslan i hemmet och skapa dig ett juligt vardagsrum! Satsa på mycket ljuskällor både i form av allt från levande ljus till julstjärnor och adventsljusstakar. För dem som älskar det juligt röda är det perfekt att addera inredning i den kulören men ett tips för alla är att fokusera lite extra på för att uppnå den mysiga vinterkänslan är mjuka textilier.

Så lyckas du med julpyntet i vardagsrummet – 3 tips

1. Textiler

Uppdatera soffan med mjuka kuddar och plädar inför juletid. Oavsett om du vill satsa på textilier med vackra julmotiv eller mer gå åt det diskreta hållet med fluffiga kuddar i jordnära toner så höjer antalet textilier verkligen den mysiga känslan.

2. Stämningsfull julbelysning

Lys upp hemmet i kontrast mot mörket utanför fönstret med allt från levande ljus till adventsljusstakar i fönstren till julstjänor. Fokusera gärna på att sprida ut belysningen i många delar av rummet för att lyckas bäst. Tips! En julstjärna måste till exempel inte hängas i ett fönster utan kan även ställas på ett sidobord eller hängas mot en vägg – det är du som sätter gränserna.

3. Växter

Något som verkligen höjer den juliga vinterkänslan är att ta in naturen och satsa på växter i säsongens anda! Plantera högtidens trendblommor i krukor för att ställa i fönstren eller ta in granris och placera i en hög glasvas – så vackert!

Julpynta vardagsrummet

Vi listar 12 perfekta shoppingtips som ger ditt vardagsrum en mysig julkänsla på nolltid!

Psst! Här hittar du årets finaste julpynt i alla kategorier.

Adventsljusstake, Star Trading

Stilren träljusstake med en häftig form som passar alla hem. Levereras tillsammans med fina ljuskällor. Läs mer och välj mellan olika jordnära toner här (länk till Ellos).

jul inredning vardagsrum julpynt adventsljusstake

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Shoppingredaktören tipsar: Bästa Black Week-fynden till designälskaren

Adventsljusstake för levande ljus, New Works

Ripply ljusstake från New Works är tillverkad av blankpolerat rostfritt stål med en böljande design. Materialvalet gör att omgivningen speglas i ytan, vilket ger ett spännande och effektfullt uttryck. Den eleganta ljusstaken är designad av Cristián Mohaded och har plats fem ljus i hålrummen vilket gör att den både är den snyggaste adventsljusstaken och kan användas flitigt resten av året. Läs mer och köp den här (länk till Nordic Nest).

adventsljusstake levande ljus i stål från new works

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Doftljus jul, Skandinavisk

Få ditt hem att dofta jul med detta stora doftljus med två vekar och en brinntid på 40 timmar. Med juldoft av glögg och kanel som får en att slungas in i julkänslan på en gång. Köp det här (länk till Åhlens).

doftljus med doft av kanel och glögg från skandinavisk

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Smygstarta julmyset – 8 fina doftljus med doft av jul

Julstjärna, Watt & Veke

Den populära julstjärnan Snöblomma som mäter hela 68 centimeter i diameter. Köp den här (länk till RoyalDesign).

julstjärna snöblomma watt veke

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Snygga, trendiga och stilrena adventsstjärnor vi vill inreda med i jul

Ullfilt, Stackelberg

Oavsett om du vill gå all in på den röda jultonen eller inte så är en ullpläd i nyansen perfekt för att skapa julkänslan på ett diskret sätt i vardagsrummet. Denna pläden är från Stackelberg och är tillverkad av mjukborstad mohairblandning. Välj mellan fler färger här (länk till RoyalDesign).

röd ullfilt från stackberg

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Beställ din julgran direkt till dörren, Smålandsgran

Textilier, julstjärnor och levande ljus men det som verkligen ger vardagsrummet den ultimata julkänslan är ju självklart julgranen. Vi har tidigare tipsat om butikernas finaste och mest naturtrogna plastgranar men är du ute efter en äkta så passa på att göra det enkelt för dig och beställ en från Smålandsgran. Läs mer om de olika gransorterna och beställ hem din gran direkt till dörren här.

beställ gran till dörren

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Kandelaber, Pols Potten

Twiggy är en vacker ljusstake från designstudion Pols Potten. Skira grenar som står stadigt på en fot i form av en tallrik, med hållare för sex kronljus. Den finns även i silver. Läs mer och köp den hos Cervera här (länk till Cervera).

kandelaber i mässing från pols potten

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hus-dekoration, Star Trading

Lysande juldekorationer i form av vita hus med glittrande tak och fina fönster. Det snöar och lyser vackert när produkten är påslagen. Batteridriven med timer funktion. Läs mer och köp dem här (länk till Ellos).

hus dekoration vit med ljus

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Kudde med juligt motiv, Fine Little Day

Ge din soffa lite vinterkänsla med detta kuddfodral från Fine Little Day med dekorativt granmönster. Köp kudden och välj mellan olika färger här (länk till Nordic Nest).

kudde med julmotiv i form av granar

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hög glasvas, Ellos

Vas av glas med oregelbunden, bucklig form som är perfekt att placera kvistar eller granris i. Köp vasen här (länk till Ellos).

hög glasvas med organisk fort från ellos

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ljuskrona i taket, Ellos

Stämningsfull ljuskrona för sex ljus gjord av metall. Låt den vara som den är eller pynta den stämningsfullt med till exempel granris. Köp den här (länk till Ellos).

ljuskrona i metall i taket från ellos med kronljus

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Blomster, Interflora

Skapa julstämning hemma med blommor och väster i högtidens anda! Hos Interflora kan du enkelt beställa hem vackra blomsterarrangemang eller vackra julkransar antingen till dig eller någon i din närhet. Läs mer och köp blommor här (länk till butik).

blomster jul interflora

Klicka på bilden för att komma direkt till Interflora.

Se mer:

Kika in i retrohuset som fått nytt liv
0:57

Efter reklamen: Kika in i retrohuset som fått nytt liv

(0:57)

Slå på ljud