Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Jotex samarbetar med Andreas Martin-Löf – se kollektionen här

07 jun, 2021 
Jotex samarbetar med Andreas Martin-Löf, se Jotex x Andreas Martin-Löf kollektionen här
Letar du efter nya utemöbler? Nu lanserar Jotex utekollektionen Aspvik signerad prisbelönta arkitekten Andreas Martin-Löf. Klicka hem dina favoriter här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriterBrand logo
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter

Välkomna sommaren med stilrena utemöbler som håller både denna säsong och nästa. Nu säger vi hej till Jotex nya Aspvik-serie, designad av arkitekten Andreas Martin-Löf.

Samarbetet bottnar i Jotex önskan att fokusera på närproduktion, vilket har lett till en lokal designer och genomtänkta materialval. Martin-Löf är känd för tidlös arkitektur och stilsäker produktdesign, med en egen arkitektbyrå som har klienter och projekt världen över.

Jotex x Andreas Martin-Löf – se bilderna här

Den nya utekollektionen är tillverkad av svenska Hillerstorp, med möbler gjorda av FSC-certifierad furu. Att valet föll på just furu är en hommage till svenska sommarhus, både i form av dess klassiska estetik och naturnära material.

Annons
Jotex släpper utemöbelskollektion med Andreas Martin-Löf, se bilderna här
Måndagen den 7 juni släpper Jotex en utemöbelskollektion tillsammans med Andreas Martin-Löf.

– Hillerstorp är ett snickeri som jobbar i trä, så det blev mycket fokus på just det. Jag provade mig fram lite genom att jobba med det råa virket. Något jag kom att tänka på tidigt i processen var formgivaren Axel Einar Hjort och hans möbler i furu som var väldigt vanliga just i svenska skärgårdshem, berättar Andreas Martin-Löf.

FSC-certifieringen visar att furun kommer från ansvarsfulla skogsbruk, med tydliga miljömässiga, ekonomiska och sociala riktlinjer.

Annons

Funktionell och lättmonterad design

Aspvik-serien består av fyra objekt, ett bord, en stol, en soffa och en solsäng. Objekten passar bra både separat och i grupp för en enhetlig känsla. Gemensamt för serien är en exklusiv känsla med en simpel och tidlös underton.

För dig som dessutom letar efter lättmonterade möbler är detta en jackpott. Jotex x Andreas Martin-Löf utmärker sig för sin smarta konstruktion, med gerade hörn som gör det enkelt att montera utan skruv och spik.

Jotex x Andreas Martin-Löf – shoppa kollektionen här:

Sugen på att införskaffa en möbel eller två? Aspvik-serien släpps online på jotex.se (reklamlänk) måndagen den 7 juni. Priserna ligger mellan 999 och 19 999 kronor.

Jotex x Andreas Martin-Löf, solsäng
Maxa sommarens avkoppling med en bekväm solsäng i ett stilsäkert utförande.

Stilrena solsängen Aspvik 01 med ett justerbart ryggstöd för optimal komfort, finns att köpa här (reklamlänk). Tillhörande madrass hittar du här (reklamlänk).

Annons
Jotex x Andreas Martin-Löf, fåtölj
Fåtöljen Aspvik 02 från Jotex x Andreas Martin-Löf.

Fåtöljen Aspvik 02 i svensktillverkad FSC-märkt furu, finns att köpa här (reklamlänk). Tillhörande dynor till fåtöljen finns att köpa här (reklamlänk).

Jotex x Andreas Martin-Löf, soffa
Lyft säsongens utehäng till nya höjder med soffan Aspvik 03.

Rymliga soffan Aspvik 03 med breda armstöd, finns att köpa här (reklamlänk). Tillhörande dynor till soffan finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
Jotex x Andreas Martin-Löf, soffbord Aspvik 04u

Soffbordet Aspvik 04 med en bordsskiva i kalksten, finns att köpa här (reklamlänk).

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons