Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Johanna Bradfords bästa tips för att inreda ett barnrum

22 apr, 2020 
AvELLE -redaktionen
Johanna Bradfords bästa tips för barnrummet
Inredningsinfluencern Johanna 
Bradford fyller sitt stora hus utanför Göteborg med romantiska loppisfynd. Barnrummen också.
Annons

– Jag avskyr att tänka kortsiktigt när jag köper nya grejer och därför har jag knappt köpt någonting till barnens rum som faktiskt inte passar i andra rum i vårt hem. Det är nog generellt mitt bästa tips när det kommet till barnrum: Inred barnrummet med grejer som inte är uttänkta barngrejer.

Johanna Bradford med barn
Johanna Bradford med barnen Gillis och Elisabeth.
Böcker i barnrummet hos Johanna Bradford
Böckerna står längst ner så att Gillis själv når dem.

– När jag tänker efter har vi knappt köpt något nytt till barnens rum alls, utan låtit möbler, tavlor och lampor som vi hade redan innan vi fick barn flytta in på deras rum. Knopplisten i Gillis rum till exempel, den köpte vi till vårt gamla kök men nu tycker jag att den passar perfekt här.

Annons

Inred med loppisfynd i fokus

– Sedan är jag mycket mer för att köpa grejer på loppis och auktion än att handla nytt. Gillis stora gröna skåp köpte jag på en loppis i Varberg för några hundralappar. Jag tycker att gamla skåp och byråer är perfekta i barnrum – de är inte bara vackra och rymmer hur mycket som helst, utan oftast riktigt billiga på loppisar. Soffan och taklampan har jag köpt på nätauktion.

Mönstrade tapeter i barnrummet hos Johanna Bradford
Elisabeths rum. Skåpet från Blocket köptes till vårt gamla kök. Spjälsäng, Ikea. Oljemålning med blommor, loppisfynd. Lampan Esben Klint är ett designsamarbete mellan Le Klint och Lyngby porcelæn.
Tavelvägg i barnrummet hos Johanna Bradford
Knopplisten från gamla köket är fin till både kläder och leksaker.

Korgar – perfekt förvaring för leksaker

Korgar är också utmärkt förvaring för leksaker. Och fina dessutom! En förskolepedagog tipsade mig om att ha böcker så att barnen själva kunde nå dem och det tipset har jag verkligen tagit fasta på.

Annons
Blommig Josef Frank-soffa
Auktionsköpt Josef Frank-soffa och näverkorgar för leksaksförvaring.

Johanna Bradfords 3 bästa tips för barnrummet:

Tänk på att prylarna till barnrummet ska kunna funka överallt i hemmet.

Mixa olika mönster på textilier.

Om man får plats med en soffa i barnrummet är det världens mysigaste grej. Vi sitter här så ofta och läser sagor, kollar på Lotta på Bråkmakargatan, torkar oss efter badet och spelar gitarr.

Mönstrade kuddfodral och mönstrad tapet hos Johanna Bradford
Lakan från Garbo & friends. Blå och gul kudde i kraftigt tyg från Mimou. Estrid Ericssons elefantmönster från Svenskt Tenn. Kudde med grönt mönster från Nina Kullberg. Tax från Oyoy och noshörning från Maileg.

Av: Johanna Bradford

Annons

LÄS MER:

Annons