Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Inspiration: Inred med gul accent

14 apr, 2013 
AvAnna Malmberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons


Gula inslag här och där gör Nathaly Salas och Teo Leffs lägenhet på Södermalm i Stockholm till en plats där solen ständigt skiner. Låna inspiration och sätt färg på en möbel, en fönsterkarm eller varför inte ett helt rum?

Den mintgröna soffan köptes i tron att den var vit på grund av en överexponerad bild, men som Teo Leff säger så blev det en glad överraskning när han hämtade den. Filt av Viola Gråsten. Tyget Delfinisk rörelse av Karl Axel Pehrson i den svartvita kudden finns som metervara hos Ljungbergs Textil. På bordet tekoppar av Anna Kraitz och en klassisk Ballografpenna, finns bland annat på Designtorget.

– Redan innan vi flyttade in hade jag en idé om att måla någon yta solgul. Jag valde fönsterkarmarna till köksfönstret och trots att väggarna är vitmålade så känns rummet ändå gult, berättar Nathaly Salas.

Annons

På fönsterbänken står ett stilleben från samlingarna: gul kanna av Sigvard Bernadotte, kruka Vinda av Stig Lindberg, så även den lilla sockerströaren Pynta. Figurerna i krukorna är från ett rojalistiskt projekt av Anna Leff. Den diamantformade vasen heter Diamant och är formgiven av Asta Strömberg 1957.

”Jag hade alltid önskat mig en Arka-stol av Yngve Ekström men aldrig kommit mig för att köpa en. En kväll rensade jag ut lite saker och gick ner i soprummet. Då stod den där, Arka. Den här är till mig, tänkte jag då”, säger Nathaly Salas. Skulpturen kommer från en vän till familjen, Per Knutås, som gjorde den under sin utbildning på den Kungliga danska konstakademins skola för arkitektur, design och konservering. Taklampa Garland Light av Tord Boontje för Artecnica. I fönstret kanna av Carl-Arne Breger och lampan Lampadina av Achille Castiglioni. Kronärtskockslampfoten är ett fynd från en loppis på Österlen. Överkastet är köpt i den gamla diverseaffären El Indio i Barcelona.

Av Tina Hellberg Foto Idha Lindhag

Fler inspirerande bilder ur hemmet finns publicerade i ELLE Interiör 3/2013.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons