Stor undersökning: Här är de 5 största inredningstrenderna i Sverige just nu

16 jun, 2016 
AvJoel Linde
Svensk Fastighetsförmedling presenterade nyligen årets trendspaning som de gjort för att reda ut såväl gällande som kommande trender.
Annons

Att svenskar är hemtokiga vet vi redan. Vi surfar runt på bostadssajter mer än några andra, och vi lägger en väldigt stor del av vår disponibla inkomst på boendet.

Men det är inte bara för att köpa lägenhet som vi kikar runt. Enligt trendrapporten är det 17 procent som gör det för att finna inspiration till inredning, medan 27 procent säger att de använder sig av inredningsmagasin för inspiration.

Just nu finns det fem stora trender som sticker ut extra mycket.

dromhem_soffa_kakelugn-900x600
Den minimalistiska inredningen med grafiska linjer och mönster är den mest populära bland svenska folket just nu, enligt undersökningen. Foto: Anders Bergstedt för Alvhem Mäkleri

1. 24 %. Minimalistisk inredning med grafiska linjer och mönster.

Annons

2. 23 %. Industriell inredning med vitt kakel, marmor och mässing.

Home Story
Foto: Petra Bindel Bilden publicerades ursprungligen i hemma hos-reportaget ”De skapade 1960-talets Los Angeles – i MalmöPetra Bindel

3. 21 %. Retro-inredning med mönstrade textilier, loppisfynd och teak.

4. 20 %. Marin inredning med New Englandkänsla och närhet till hav.

5. 16 %. Rustik inredning med mörka träslag och orientaliska inslag.

Inredningsprofilen Hanna Wessman tror att nummer två på listan, det industriella med marmor och mässing, är något vi snart kommer se betydligt mindre av. Här kan du läsa allt om vad hon tror om kommande trender, och vilka hon tror är på väg bort.

Annons

2 500 personer i Sverige, mellan 18-74 år, har deltagit i studien som genomförts av TNS Sifo på uppdrag av Svensk Fastighetsförmedling.

Annons
Innehåller annonslänkar