Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

7 fina idéer som skapar lyxkänsla i vardagsrummet

03 sep, 2018 
AvSanna Rossäng
Det behövs inte mycket för att ta ditt hem till nästa nivå. Gruppera, addera och sortera är tre lätta knep som gör jobbet. Här har vi delat med oss av våra bästa tips på temat.
Annons

1. Framhäv textiler

Svart skinnsoffa och orange fåtölj
Foto: Marcus Lawett, styling: Karolina Vertus. Syns i: ”Magisk drömlägenhet fylld med personlig och stilsäker inredning”.

Skapa en ombonad, lyxig känsla genom textil och anpassa valet till rummets inredning. När du har enkla, sparsmakade möbler och inredningsdetaljer kan du med fördel välja en tung, rejäl gardin som tar för sig. Har du som i det här vackra hemmet både en soffa i snyggt skinn samt en fåtölj i accentfärg är det skira textiler som gör jobbet. För extra lyx – använd takhöjden och skapa en illusion om högt i tak genom att fästa gardinerna i taket och låta de löpa hela vägen ner till golvet.

Annons

2. Visa upp din konst

Persisk matta i vardagsrum med tavelvägg
Foto: Patric Johansson, styling: Myrica Bergqvist. Syns i: ”Ljuvligt sekelskifteshem med personlig konst och kreativa lösningar”.

Personlig lyx i dess finaste form. Genom konst får du både visa personlighet och vackra kreationer. Satsa på ett enskilt verk eller kombinera livets alla fynd vackert på väggarna, likt i den här stilsäkra lägenheten.

3. Addera stuckaturer, lister och takrosetter

Lägenhet med stuckatur
Foto: Idha Lindhag. Syns i: ”Vacker stilmix hos Layereds grundare Malin Glemme”.

Det är inte alla som har glädjen att bo i ett sekelskifteshus med vackra originaldetaljer – men det finns inget som bidrar med en känsla av lyx som stuckaturer, vackra lister och takrosetter. Samtliga detaljer kan med enkla medel adderas till ett rum genom en sväng till bygghandeln. Målet? Lika vackert som i den här vackra lägenheten.

Annons

4. Detaljer i sammet

Mörklila sammetsfåtölj, ljusrosa sammetssoffa
Foto:Andrea Papini, styling: Saša Antic. Syns i: ”Kika in i vår nya bloggare Amelia Widells drömmiga hem”.

Det finns lyxiga material – och så finns det sammet. Den ultimata kombinationen av bohem och lyx. Vår bloggare Amelia Widell och hennes hem är det perfekta exemplet på hur det ombonade blir lyxigt med det vackra materialet – speciellt i en härlig färg.

5. Välj en accentfärg

Gammalt trägolv i vardagsrum
Foto: Birgitta Wolfgang, styling: Pernille Vest. Syns i: ”Rosa och rost i perfekt kombination på Manhattan”.

Lyx betyder olika saker för olika människor. Här utstrålar den väl valda färgen: rosa, en känsla av lyx. Vackert sammansatt och snyggt kombinerat med trä, rostiga toner, växter och marmor.

Annons

6. Satsa på ett material

Exklusivt vardagsrum med vit matta och öppen spis
Foto: Jonas Ingerstedt, styling: Tomasine Gahn. Syns: ”En stillsam oas – fylld med tidlösa designklassiker”.

Lyxigt skinn på stora möbler bidrar med en enhetlig känsla av lyx. Genom att gå all in på ett material kan även du lyckas med enkla medel. Gå till dig själv och fundera över vilket material du helst omger dig med. Här kombineras det vackert med en långhårig matta, teak och gröna växter.

7. Möblera med utsikt som en tavla

Heltäckande fönster i villa
Foto: Jonas Gustavsson, styling: Charlotte Frey Svidén. Syns i :”Naturligt modernt bland trädkronorna”.

Använd hemmets vackra fönster som en tavla. Placera gärna soffan i närheten så du har chans att njuta av utsikten eller göra den till en del av inredningen. Snyggt fångat i det här tjusiga hemmet.

Annons

Läs mer:

Annons