Formgivaren säljer sin lägenhet på söder - en riktig inredningsdröm

Formgivaren säljer sin lägenhet på söder - en riktig inredningsdröm

Formgivaren Jonas Wagells lägenhet vid Hornstulls strand har alla rätt och nu är den ute till försäljning. Kolla in och låt dig inspireras av alla de genomtänkta inredningsdetaljerna och den smakfulla och skandinaviska färgpaletten.
24 januari, 2018

Ett fantastiskt läge, högt i tak, generöst ljusinsläpp och den fria utsikten över vattnet och båthamnen vid Hornstulls strand gör att den här lägenheten skiljer sig från mängden.

Att den dessutom är riktigt snyggt inredd av formgivaren Jonas Wagell gör ju inte saken sämre.

Man kan lugnt säga att Wagell har ett öga för stil och det genomsyrar hela bostaden, ut i minsta detalj, och efter fem år som ägare är det nu dags för flytt.

Rummen är ljusa och luftiga och de stora och många fönstren gör sitt för att släppa in dagsljuset. Takhöjden på 3,2 meter bidrar också till det rymliga intrycket som omger tvårummaren på 56 kvadratmeter.

Vardagsrummet har utgång till balkongen och ligger i ett hörn. Längs hela innerväggen sträcker sig en stilren och platsbyggd förvaringsmöbel i grått. Här har Wagell inrett med ljusa gardiner från tak till golv från skena, en snygg tavelvägg runt tv:n och en sittgrupp bestående av grå soffa och en rosa stol, som bryter av den diskreta färgpaletten.

Många gröna växter och ett runt matsalsbord kombinerat med svarta designerstolar från Menu skapar en smakfull kontrast.

Också sovrummet kännetecknas av högt hängda gardiner från en skena, som följer rummets hela längd.

Det platseffektiva parallellköket är ritat och byggt på plats, för att optimera ytan. Fronterna är lackade i en matt grågrön nyans och skivorna är av carraramarmor.

Furutiljorna på golvet är original, men har målats i ljusgrått för att smälta in i köket.

Mer information om lägenheten och fler bilder hittar du här.

Foto: Fredric Boukari Styling: Wagell och Lindholm för Historiska hem/mäklare: Mattias Lantto

Läs mer:

Den gamla mjölkbutiken blev en compact living-dröm på Södermalm

Inredningsfotografens stilsäkra hem till salu