Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Ta in våren i hemmet – så lyckas du i vardagsrummet

06 apr, 2023 
AvSandra Bohlin
inredning vardagsrum vår
Blomster, pasteller och mjuka kuddar – så inreder vi våra vardagsrum i vår. Vi listar shoppingtipsen att satsa på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Våren är äntligen här och det är dags att ta in lite av dess fräschhet i våra hem. En av de bästa platserna att börja med är vardagsrummet, där vi tillbringar mycket av vår tid. Men det kan vara svårt att uppdatera hemmet inför våren om man inte vet var man ska börja, det är ingen fara, vi hjälper dig! Så om du, precis som vi, är sugen på att släppa in alla härliga vårtoner, är det dags att byta ut det mörka mot ljusa pudriga färger.

För att lyckas med en vårig inredning så gäller det att fokusera på detaljerna. Satsa på att inreda med kvistar och blomster för en riktigt vårig touch och omringa dig av lummiga växter och färgglada detaljer.

Hur inreder man med våriga inslag?

  • Börja med att byta ut tunga och mörka textilier mot ljusa och luftiga alternativ. Välj stilrena plädar i pastellfärger och kuddar med blommigt mönster.
  • För att förvandla ditt vardagsrum till en fräsch och vårig oas kan du addera grönskande växter i vackra krukor och blombuketter i snygga vaser som garanterat kommer att fullända det våriga intrycket.
  • Det blir enklare att addera färgglada element om du har en neutral bas på dina väggar och möbler, om inte är det viktigt att du följer en röd tråd i din färgpalett och matchar färgkomponenterna med varandra.
  • Det krävs inte mycket för att uppnå den våriga känslan, det räcker med små enkla medel. Lek med texturer på dina inredningsdetaljer, blanda kuddar i olika material och ta till med dekorativa element i olika former som passar för årstiden.
inredning vardagsrum vår

Vår inredning vardagsrum 2023

Vi guidar dig till köpen som hjälper dig att skapa ett vårigt vardagsrum på nolltid!

Annons

1. Lila kudde, H&M Home

Ett kuddfodral i vävd bomullskvalitet med tuftat blommönster är ett perfekt tillägg till ditt hem under våren. Blommönstret ger en fräsch och vårlik känsla som kommer få ditt vardagsrum att kännas uppdaterat och redo för en varmare säsong.

Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Lila kudde med ett tryckt mönster av violer.
Klicka på bilden för att komma till den blommiga kudden.

2. Gul pläd, Jotex

En gul pläd med fransar är det perfekta tillbehöret för att liva upp ditt hem under våren. Den ljusa och glada färgen skapar en varm och inbjudande känsla i ditt vardagsrum och du kan även värma dig med filten under sena kvällar på uteplatsen eller balkongen.

Annons

Klicka hem den här (reklamlänk).

Gul pläd med fransar.
Klicka på bilden för att komma direkt till pläden.

3. Organisk lampa, Jotex

Mysbelysning är lika viktigt året om och vad passar inte bättre än en vacker bordslampa i organisk design. Lampan är gjord av obehandlad plywood som ger ett magiskt lyster när lampan är tänd. Ställ den på fönsterbrädan eller ett sidobord tillsammans med doftpinnar och en vas fylld med vårblommor.

Köp den här (reklamlänk).

Bordslampa som föreställer en kotte i trä.
Klicka på bilden för att komma till lampan.

4. Färgglada ljuslyktor, Day Home

Ljuslyktor i glas ger ditt hem en mysig och avslappnad atmosfär. Under den här tiden på året kan det ta lite extra tid för solens strålar att sträcka sig in genom vardagsrumsfönstret. Därför satsar vi på levande ljus i vackra ljuslyktor som kan bidra med ett gult sken som sträcker sig genom rummet.

Annons

Välj din favoritfärg här (reklamlänk).

Vackra ljuslyktor i glas.
Klicka på bilden för att komma direkt till ljuslyktorna.

5. Doftpinnar, H&M Home

När det kommer till att få in våren i hemmet är det viktigt att tänka på fler sinnen än bara synen. Härliga dofter som nytvättat linne eller eteriska oljor från blommor ger ditt hem en frisk vårkänsla. Doftpinnar absorberar oljan och sprider doften genom rummet, med sin naturliga och subtila doft kan de även bidra till att minska stress och öka avslappningen (dessutom är det en snygg inredningsdetalj).

Köp den här (reklamlänk).

Doftpinnar i liten glasbehållare.
Klicka på bilden för att komma till butiken.

6. Grön prydnadskudde, Åhlens

Den gröna prydnadskudden med sin mjuka ribbade struktur är en perfekt accessoar för att ge en fräsch touch till din inredning i vår. Kudden kan kombineras med andra gröna inslag i rummet såsom växter eller vaser, men den passar också bra tillsammans med andra färger som lila och gul.

Annons

Här kan du köpa den (reklamlänk).

Grön kudde i ribbat mönster från Åhlens.
Klicka på bilden för att komma till prydnadskudden.

7. Matta, Ellos

En handtuftad bomullsmatta med flätade fransar är en perfekt bas till färgglada detaljer i hemmet. Mattan är tillverkad av högkvalitativ bomull som gör den mjuk och skön att gå på samtidigt som den ger en mysig och ombonad känsla till rummet.

Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Mysig matta med flätade fransar.
Klicka på bilden för att komma direkt till mattan.

8. Ljus, H&M Home

Spiralljus med matt yta i många härliga pastellfärger. Du kan kombinera fler färger med varandra för att skapa en kontrast i vardagsrummet.

Annons

Välj mellan olika färger här (reklamlänk).

Kronljus i pastellfärger.
Klicka på bilden för att komma till ljusen.

9. Korgar, Jotex

Handgjorda förvaringskorgar med lock av vattenhyacint är ett utmärkt sätt att organisera ditt hem. De är perfekta för att förvara föremål som du vill hålla utom synhåll, som filtar, tidningar eller kuddfodral som du byter ut mot nya fräscha vårkuddar. Korgarna kommer i 2-pack.

Du hittar dem här (reklamlänk).

Korgar i två olika storlekar från Jotex.
Klicka på bilden för att komma direkt till korgarna.
Annons

10. Vas, Ellos

En dekorativ vas av glas i vackra havsfärger. De blå och gröna tonerna påminner om det klara, friska vårvädret och är en perfekt komponent till både vår och sommar. Vasens mjuka toner passar utmärkt med vårens färgglada blommor och grönska.

Du hittar den här (reklamlänk).

Grön vas i naturnära mönster.
Klicka på bilden för att komma till vasen.

11. Kruka i keramik, DBKD

En handsnidad urna i keramik med räfflat mönster är ett enkelt och supersnyggt sätt att pryda rummet grönska. Med dess handgjorda design och naturliga material kompletterar den de färgglada komponenterna i hemmet. Vi vill även omringa oss av lövrika växter som skänker liv och friskhet till vardagsrummet, en urna är därför ett utmärkt val för att förhöja känslan av vår.

Annons

Köp den här (reklamlänk).

Krukor med räfflat mönster från Ellos.
Klicka på bilden för att komma direkt till krukorna.

12. Blommor, Interflora

Inget är väl lika vårigt som att inreda med blommor? Klicka hem en vacker bukett till dig själv eller ge bort till någon du tycker extra mycket om.

Se Interfloras alla blombuketter här (reklamlänk).

En av Interfloras många blombuketter.
Klicka på bilden för att komma direkt till butiken.

Se mer:

Våren på H&M Home 2022Brand logo
Våren på H&M Home 2022

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons