Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

I år vill vi inreda med trä – så gör du

23 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
inredning trä
Inredning i trä hetare än någonsin! Vi listar 12 detaljer och möbler med trendig touch att uppdatera ditt hem med och bästa tipsen när du ska inreda med materialet.
Annons

En av de största materialtrenderna under 2024 är utan tvekan trä! Oavsett form tar det sig in i hemmets alla rum och klär både väggar, golv, möbler och de senaste it-detaljerna. Trä har en tendens att mjuka upp våra hem, bringa harmoni och ge en skandinavisk stilren touch.

inredning trä
Köp sänggaveln här-

Inred med trä hemma 2024 – 6 tips

Att inreda med trä ger en varm och naturlig känsla till ett rum. Här är några bästa tips för att använda trä i inredningen:

  1. Mixa olika träslag: Använd olika träslag för att skapa kontrast och intressanta texturer. Se till att färgtonerna kompletterar varandra för en enhetlig look.
  2. Trämöbler: Investera i trämöbler som passar din stil och behov. Det kan vara allt från soffbord och bokhyllor till matbord och sänggavlar.
  3. Trädetaljer: Lägg till små trädetaljer som prydnadssaker, ljusstakar, eller ramar för att mjuka upp utrymmet och ge det en mer organisk känsla.
  4. Träpaneler och panelväggar: Träpaneler på väggarna kan skapa en rustik och mysig atmosfär. Du kan även överväga att använda träpaneler som en accentvägg för att dra uppmärksamhet till ett specifikt område.
  5. Naturliga färger: Använd färger som kompletterar träets naturliga nyanser. Jordnära färger som grönt, brunt och beige kan skapa en harmonisk balans.
  6. Belysning: Trädetaljer i lampor och lampskärmar kan ge en varm och diffus belysning. Detta kan bidra till att skapa en mysig atmosfär.

Kom ihåg att det är viktigt att balansera trä med andra material och färger för att undvika att rummet känns övermättat. Prova dig fram och låt din personliga smak guida dig för att skapa det perfekta träinredda utrymmet för dig.

Annons

Sugen på fler trendtips? Spana in våra inredningsguider i Japandi-stilen och den Skandinaviska stilen.

Inredning i trä att inreda hemmet med

Uppdatera ditt hem med allt från detaljer till möbler i trä! Vi listar 12 snygga köptips i trendmaterialet att kika in.

Bordslampa i trä

Scandi Living

Trendig bordslampa med mjukt formad lampskärm i frostat glas med en räfflad yta samt en cylinderformad lampfot i vacker ask.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Ljusstake i trä

Spring Copenhagen

Inred hemmet med denna vackra ljusstake från danska Spring Copenhagen är tillverkad av vaxoljad FSC-märkt ek med en design av Sven-Erik Tonn-Petersen. Lika vacker med som utan ljus!

Annons

Trendig trämöbel

Kave Home

Vacker trämöbel med inspiration från 1950-talet med solida valnötsmöbler och dess distinkta retrostil. Perfekt att inreda vardagsrummet med!

Loungestol i trä

HM Home

En fast stoppad loungestol med tidlös utformning som passar i alla rum. Stolen är klädd i stadig, vävd kvalitet och har stomme i ekträ.

KÖP DEN HÄRReklamlänk

Träljusstake

Jotex

Fint formad ljusstake av polyresin med brun träfinish. Ljusstaken har härlig retrokänsla i sann nordisk anda.

Annons

Soffbord i trä

Soffa Direkt

Snyggt soffbord i plywood och valnötsfanér som sätter en trendig och naturnära karaktär i vardagsrummet. Soffbordets minimalistiska design gör att den passar fint in med många olika stilar samt enkel att inreda med.

KÖP BORDET HÄRReklamlänk

Spegel med träram

Jotex

Spegel med asymmetrisk, skön form i bästa 50-talsanda. Spegelns ram är av FSC-certifierad furu. Spegeln hängs upp vertikalt eller horisontellt, det finns upphängningshakar på ena kortsidan och ena långsidan.

Tidlös trästol

Dk3

Pia Chair från Dk3 är formgiven av den kända designern Poul Cadovius år 1959. Stolen är skapad i tidernas anda och inspirerad av andra designstolar från femtiotalet.

KÖP STOLEN HÄRReklamlänk
Annons

Sängbord i trä och rotting

HM Home

Ett sängbord i trä med sidor och lådans framsida i rotting. Ett charmigt, naturnära inslag i sovrummet.

Bokstöd i trä

Pastill

Bokställ i trä som är lika snyggt som det är praktiskt. Det är genuint och rustikt i FSC-certifierad massiv furu. Det känns när du tar i det, känslan av äkta infinner sig direkt. Bokstället är en riktigt läcker inredningsdetalj med en fin bok uppslagen, som lockar till sig blickar.

KÖP DET HÄRReklamlänk

Vacker taklampa i jute

Markslöjd

Takpendel från Markslöjd med en bas i järn och veckad skärm i jute.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Sänggavel i trä

Soffa Direkt

Sänggavel i trä som har en elegant look och ger sovrummet en exklusiv hotellkänsla. Med ett dekorativt ribbat mönster och inbyggda hyllor som fungerar som sängbord är denna sänggavel unik i sitt slag.

Se mer:

Inredningstrender som spås bli stora under 2024Brand logo
Inredningstrender som spås bli stora under 2024
Annons