Artikeln innehåller reklamlänkar

Inspireras av havet – 18 trendiga inredningsdetaljer

snäckfat inredning havet

Dröm dig bort till havet! Vi listar 18 snygga och trendiga inredningsdetaljer med inspiration från havet som vi vill inreda med 2021.
11 mars, 2021

Trots det lite svikande vädret och den rådande situationen i världen så kan vi inte låta bli att drömma oss bort till varmare och soligare platser! I årets inredning inspireras vi av havets skapelser och blå toner som sätter en trendig touch på vilket hem som helst. Havet flyttar in både när vi inreder och dukar, framförallt med snäckformade detaljer som vaser, skålar och fat som vi gärna placerar våra smycken eller andra dekorativa detaljer på och gör till en del av inredningen.

Vi ser allt mer oregelbundna former, toner av havsblått och snäckformade detaljer med inspiration från havet som gör oss både lugna och ger hemmet ett lekfullt men ändå stilrent uttryck i både kök och badrum såväl som som vardagsrum och sovrum.

Här kan du inspireras av fler blå inredningsdetaljer!

Foto: ByON

Inredning med inspiration från havet:

Vi har samlat 18 snygga och trendiga inredningsdetaljer som är helrätt att inreda med 2021, där alla har tagit inspiration från det blå.

Snäckformad skål från ByON. Använd till förvaring, till dukningen eller varför inte bara som dekoration? Du kan köpa den här (länk till Ellos).

Pläd med stenmönster och med fransar i en mjuk bomullsmix från Åhléns. Den finns även i ljusgrått. Köp den här (länk till Åhlens).

Ljusstake i form av en snäcka gjord av dolomite från ByON. Köp den här (länk till Ellos).

Påslakanset i härlig tvättad linnekvalitet, av franskt lin från Ellos Home. Du kan köpa det och många fler färger här (länk till Ellos).

Makalu vas från ByON är en vacker och lekfull vas med böljande former. Köp den här (länk till butik).

Trendig snäckformad bordslampa med rottingdetaljer från Gubi som formgavs av Paavo Tynell 1941. Köp den här (länk till butik).

Lärorik bok om ostron som dessutom passar perfekt som coffee-table bok att placera på soffbordet eller byrån. Köp den här (länk till butik).

Shell ljuslykta från Design House Stockholm. Ljusstaken ger ett varmt sken och lyser upp vilket rum som helst - en riktig klassiker. Finns öven i mässing. Köp den här (länk till Cervera).

Vacker vas med eller utan blomster från ByON. Köp den här (länk till Ellos).

Vackert kuddfodral i plisserat tyg som draperats i en knut på framsidan som påminner om snäckans form. Köp det från Jotex här (länk till butik).

Serveringsfat HKliving. Fatet är snäckformat och blir en mycket dekorativ detalj på middagsbordet eller som en snygg inredningsdetalj. Köp det här (länk till butik).

Blå twistat ljus i paraffin från Lagerhaus. Köp det här (länk till butik).

Oyster serveringsskål från ByON format som ett ostronskal. Använd skålen till tapas, små röror eller som smyckesförvaring. Köp den här (länk till butik).

Vas från Ferm Living har en härlig organisk form och en högglansig glasyr som ger vasen en perfekt balans mellan ett kraftfullt och ett mjukt uttryck. Köp den här (länk till butik).

Snäckformat fat i guldfärgad aluminium från Ellos Home. Köp det här (länk till Ellos).

Handmålad ljuslykta av keramik från Jotex. Finns även i ljusbrunt. Köp den här (länk till butik).

Vägglampan Tropez från Globen Lighting för tankarna till Medelhavet och Franska rivieran, dels tack vare sitt spännande material och dels för sin böljande form. Köp den här (länk till Ellos).

Kuddfodral med formen av stenar på från Gyllstad. Köp det här (länk till Åhlens).

Foto: ByON

7 största inredningstrenderna under 2021
Slå på ljud