Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Inredning att sälja och köpa second hand våren 2020

24 mar, 2020 
inredning att sälja och fynda våren 2020
Rensar du hemmet och i förråden i vår? Sälj det du inte längre använder för att ge det nytt liv i ett annat hem. Vi listar second hand-inredningen som ökat i pris våren 2020!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: INSPIRERAS AV DE STÖRSTA INREDNINGSTRENDERNA 2020

Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020Brand logo
Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020

 

Våren har anlänt och med den kommer även den årliga vårstädningen och -rensningen i många hem runtom i landet. Genom att sälja eller skänka bort det man inte längre behöver ger man sina saker ett nytt liv och någon annan möjligheten att njuta av det. Dessutom kan det innebära en god affär att göra sig av med saker, dels för plånboken och dels för att man kan uppskatta det man har kvar och faktiskt har glädje av.

Om du funderar på att sälja inredning du inte längre har användning för och vill ha bra betalt kan det vara bra att ha koll på vilken inredning som är populärast på second hand-marknaden just nu. Försäljningstrenderna på Tradera för våren 2020 avslöjar att det är några specifika möbler som är särskilt åtrådda bland köpare just nu. Siffrorna är baserade på snittpriser i januari och februari jämfört med samma period förra året.

Annons

Second hand-inredningen som säljs dyrt våren 2020

Bland inredningen som ökat i pris på Tradera, som gör att man som säljare eventuellt kan tjäna lite extra på att sälja det just nu, syns bland annat soffgrupper och vitrinskåp. Båda är mycket eftertraktade och har ökat med 61 respektive 58 procent i pris jämfört med förra våren.

Andra möbler och detaljer som köpare just nu betalar mer för än tidigare på sajten är skulpturer (16 procents ökning), kristallkronor (åtta procents ökning) samt serviser (34 procents ökning). Säljare som lägger ut bord till salu kan också förvänta sig lite bättre betalt, eftersom de har ökat i pris med 19 procent.

skulpturer från kähler
Skulpturer smyckar hemmet och är nu eftertraktade på Tradera. Foto: Kähler

Inredning det går att fynda second hand våren 2020

Har du redan rensat ut och blivit av med allt du inte längre behöver? För den som är shoppingsugen finns det några second hand-inredningskategorier på Tradera som det kan vara värt att hålla ett öga på, eftersom priserna sjunkit jämfört med tidigare år.

Annons

Den som är på jakt efter en ny matta kan göra ett fynd i vår. Priserna på mattor på Tradera har sjunkit med 36 procent jämfört med tidigare år. För den som vill inreda en läshörna i hemmet kan det vara värt att leta efter golvlampor och fåtöljer på sajten, eftersom de sjunkit i pris med åtta respektive 20 procent, vilket gör det möjligt att göra kap på andrahandsmarknaden just nu.

Foto högst upp: Kähler, Jotex

Läs mer:

Fler populära möbler, märken och inredningsdetaljer att sälja second hand 

Sticklingar – en stor second hand trend 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons