Dags att lysa upp – här är höstens 12 snyggaste lampor

Dags att lysa upp – här är höstens 12 snyggaste lampor

04 november, 2014

Mörkt ute betyder ljust inne. Att inreda med lampor skapar stämning och är ett enkelt sätt att snabbt förändra ett rum. Vi har samlat höstens snyggaste lampor!

STRING-LIGHTS_design-MICHAEL-ANASTASSIADES3

Michael Anastassiades lampa String Lights för Flos är en innovation när det gäller montering, som gör sladden till ett grafiskt inredningselement. Förra året vann den pris för Bästa Belysning i ELLE Deco International Design Awards och nu finns den i produktion, från ca 5 106 kr.

bordslampa-Normann-Copenhagen-Cap

Skärmen på Normann Copenhagens nya bordslampa Cap kan vinklas åt alla håll. Vänd den mot väggen för indirekt mysbelysning! Cap i Midnight Blue, höjd 50 cm, ca 3 200 kr, Normann Copenhagen.

Lampa-Lyktan-Bankeryd-Hollie-taklampa-glas

Variera mera. En trend just nu är lampor som både kan ställas och hängas. Hollie Smoke, diameter 25 cm, höjd 32 cm, 948 kr, Lyktan Bankeryd.

Punktmarkera de delar av rummet som du vill lyfta fram. En ljusslinga, lite lagom slarvigt uppvirad på krokar på väggen, ger en bohemisk känsla. En färg på antingen lamporna eller slingan förstärker intrycket av installation.

Lamp-Konsthantverk--Spole_valnot--3725

Lampan Spole finns i valnöt eller ask och kan både hängas och läggas, 3 725 kr, Konsthantverk.

thirty-taklampa

Ett bra allmänljus skapar du bäst med indirekt belysning. Använd spotlights för att skapa stämning och rikta ljuset mot en tavla, framhäva ett högt tak eller någon annan favoritdetalj i hemmet. Vägg- eller taklampan Thirty, design Samuel Wilkinson, är formad i 30 graders vinkel och kan rotera i upp till 360 grader, ca 4700 kr (5 100 med dimmerfunktion), Zero.

Låt lampan bli ett lysande inredningssmycke. Att blanda söta lampskärmar med vackra amplar eller hängande vaser i olika höjd skapar dynamik ovanför matbordet.

Ferm-Living-Cloud-Lampa

Cloud Lamp, bredd 40 cm, höjd 25 cm, 650 kr, Ferm Living.

Lampa-Tom-Dixon-High-Res-Image-plane-triangle-1

Ett smycke i polerad mässing som för tankarna till art déco. Plane Pendant, 3 586 kr, Tom Dixon.

Punktmarkera de delar av rummet som du vill lyfta fram. En ljusslinga, lite lagom slarvigt uppvirad på krokar på väggen, ger en bohemisk känsla. En färg på antingen lamporna eller slingan förstärker intrycket av installation.

Globen-Lighting-Pineapple-Ananas-lampa

Ananasvurmen har spridit sig till belysningsbranschen. Bordslampa Pineapple i vit mattbehandlad lysterkeramik, diameter 14 cm, höjd 28 cm, 649 kr, Globen Lightning.

Ett rum kan behöva upp till tio ljuskällor för ett behagligt ljus, så var inte rädd för att ta i! Gör en ljusvägg! Vira en samling industrilampor kring en stång i taket för en annorlunda belysningslösning som passar extra bra i trånga utrymmen som hallen.

rislampa-mönster_bigdot_70w_268

Stora rislampor är i ropet. Blanda flera stycken på olika nivåer eller låt en solitär stjäla all uppmärksamhet. Lampskärm Big Dot i bomull, diameter 50 cm, 550 kr (utan sladd och stålställning), Afro Art.

crystal-Bulb-lampa

Variera ljuskällan! Allt fler tillverkare lägger extra energi på att designa själva lampan, som gärna får lysa utan skärm. Tänk på att olika sorter ger olika ljus. Clear Crystal Bulb, ca 1 149 kr, Lee Broom.

Lampa-Watt-och-Veke-Alex-Black-550-kr

Lampa Alex Black, 550 kr, Watt & Veke.

Glöm gamla sladdar i gulnat gummi och satsa på färgstarka eller mönstrade textilsladdar som tar plats. Lek med olika nyanser eller låt en färg sticka ut. Den händige gör även sina egna lampor med hjälp av vackra burkar. Skär ett hål i burkens lock, utifrån lampsockelns storlek, och fäst. Ledlampor som inte blir så varma är att rekommendera!

lampa-vagg-konstverk-pluto-bolia

Den nya ledtekniken möjliggör helt ny belysningsdesign. Den tunna vägglampan Pluto är närmast en skultpur på väggen, 2 299 kr, Bolia.