Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Inred med trendfärgen lila – 6 snygga och inspirerande idéer

27 sep, 2021 
Så inreder du med trendfärgen lila, färgtrender 2022
Länge leve lila! Den ljuvliga färgklicken börjar dominera både mode- och inredningsbilden allt mer. Inspireras av sex snygga sätt att inreda med färgtrenden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrenderBrand logo
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender

Älskar du också att inreda med färgsprakande färg? Då kan 2022 mycket väl vara året för dig. Både mode- och inredningsbilden fortsätter att genomsyras av mer kulörer för att pigga upp den strikt neutrala basen. En av de ledande trendfärgerna nästkommande år är lila i alla dess former, framförallt i ljusare, lavendellika tappningar.

Här hittar du 11 snygga och trendiga shoppingtips i trendfärgen!

Här hittar du sex snygga och inspirerande sätt att inreda med trendfärgen lila, från nedtonade sängkläder till futuristiska köksmiljöer:

Annons

1. sängkläder i fokus

Inred med lila, lila sängkläder
Just nu inspireras vi lite extra av Midnatt och deras drömlika sängkläder i vackert lila. Foto: Mikael Lundblad.

Ett av de enklaste sätten att integrera lila i heminredningen är att experimentera med sängkläderna. Utbudet har utökats i rasande fart och numera finns det härligt krispiga varianter i alla tänkbara kulörer. Snyggast blir det om du låter lila, gärna i en och samma nyans, förekomma i både örngott, påslakan och underlakan. Här ovan ser vi Midnatts ljuvliga lila sängkläder Aster i ekologisk bomull.

2. Piffa upp dukningen

Inred med lila, snygga dukningstips
Pigga upp säsongens murriga dukning med lila textilier. Foto: Ellos Home.

Använd lila för att skapa ett livligt statement i dukningen. Numera går dukningar ofta i en jordnära palett där beigebruna färger ligger i framkant. Färgpaletten är tacksam att inreda med då den är enkel, tidlös och stilfull både denna säsong och nästa. Behåll med fördel den jordiga basen och krydda upp med trendig lila. Tänk textilier, från tygservetter till bordsdukar, i en valfri lila nyans.

Annons

3. Genomgående lila tråd

Inred med lila, lila bord och väggar
Många färgnyheter 2022 går i lila toner och får med fördel genomsyra rummet som helhet. Foto: Jotun.

Det är hög tid att låta den röda tråden bli lila. Inspireras av en sparsmakad maximalism, likt den hos Jotun, där lila genomsyrar en hel rumsmiljö utan att bli övermäktig. Nyckeln är att inte välja mörklila i första hand, utan hålla det mer nedtonat. Sedan får den ljusare paletten förekomma i möbler, på väggen och i utvalda inredningsdetaljer för ett enhetligt intryck.

4. Addera färg i badrummet

Inred med lila, lila badrum
Ge badrummet ett uppiggande lyft med färgsprakande lila. Foto: Montana via Pinterest.

Liva upp badrumsmiljön med avkopplande lila i lavendelskrud. Danska Montana är kända för sina funktionella modullösningar och smarta förvaring för hemmets alla rum, oftast i färgstarka skepnader. Låt badrumsmöbeln gå i en behaglig, lila ton för en upplyftande kulörinjektion som inte dominerar. Den behagliga helhetskänslan bevaras allra bäst om lila kombineras med klassiska neutraler, exempelvis vitt och beige i varmare nyanser.

Annons

5. Små skulpturella blickfång

Inred med lila, lekfulla objekt
Lyft hemmet med uppiggande småobjekt i härligt lila. Foto: Hay.

Lekfulla objekt fortsätter att regera, allra främst keramik med krukor, ljusstakar och vaser i spetsen. Låt en eller flera av hemmets inredningsdetaljer gå i lila för ett trendigt lyft i komprimerad skala. Antingen låter du flera objekt förekomma i ett och samma rum eller så sprids föremålen ut i hemmet för en genomgående röd tråd. Blanda in olika nyanser av lila för en tydligare dynamik.

6. Tydliga statementmöbeln

Inred med lila, lila soffa
Satsa på lila som maffigt statement, exempelvis i form av en lila soffa. Foto: &Tradition.

Känner du för att låta lila stå i fokus? Den ljuslila kulören är tacksam att inreda med och blir sällan övermäktig oavsett hur mycket den förekommer i en och samma miljö. Ett hett tips är att låta större möbler, som soffan, gå i den uppiggande kulören för ett upplyftande statement. Antingen låter du flera detaljer i rummet gå i liknande färg, eller så blir möbeln den tydliga kontrasten. Resultatet blir garanterat magiskt oavsett vilket!

Här hittar du snygga shoppingtips i den lila trendfärgen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons