Inred ettan – Så utnyttjar du ytan maximalt

05 augusti, 2015

Ska du inreda litet men vet inte var du ska börja? Lugn..

Här bjuder vi på 6 tips för hur du enkelt och snyggt inreder en liten yta med stil!

1. Skissa upp ”rum” i rummet. Vad gillar du att göra, vad gör du ofta och vad behöver du för en hållbar vardag är frågor som är bra att besvara innan du sätter igång med inredningen. Skriv upp vad just du behöver och skissa sedan upp små rum i rummet för olika användningsområden.

e02

2. Framhäv din personlighet! Det ska synas vem som bor i hemmet även fast det är litet. Spara inte in på dina favorittavlor, personliga foton eller souvenirer från olika resor. Låt din personlighet gå som en röd tråd genom inredningen för ett ombonat intryck.

3. Tänk praktiskt! För man behöver inte allt som är fint. Tänk praktiskt istället. Satsa på de möbler du faktiskt behöver och kommer att använda.

SFD2F005F02762A4B89803C5246575B4775

4. Satsa på belysning! Lys upp ettans hörn och kanter för att kunna utnyttja dina kvadratmeter maximalt. Vid skrivbordet bör det finnas en skrivbordslampa precis som det i soffhörnan bör finnas en läslampa. Låt inte mörkret begränsa dig i hemmet!

5. Inred med dova färger! Bor du litet till ytan kan det vara bra att satsa på dova färger i inredningen för att skapa ett lugnare intryck. Gillar du färg så är ett tips att låta de komma in i inredningen genom kuddar, mattor och andra textiler. På så sätt är de enkelt att byta ut färgerna efter säsong och humör.

e31-700x524

6. Dold förvaring är A & O! Precis som alla säger. Under sängen finns det naturligt utrymme som inte bör lagra damm. Det finns både sängar med inbyggd förvaring och lösa förvaringslådor att köpa till ändamålet.

Sugen på mer inspiration för hur du inreder ettan på bästa sätt?

Klicka in på ELLE Decorations YouTube-kanal som tittade in hemma hos Flora Wiström i hennes yteffektiva etta här >>