Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Inred ettan – Så utnyttjar du ytan maximalt

05 aug, 2015 
AvCassandra Lundgren
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ska du inreda litet men vet inte var du ska börja? Lugn..

Här bjuder vi på 6 tips för hur du enkelt och snyggt inreder en liten yta med stil!

1-700x525

1. Skissa upp ”rum” i rummet. Vad gillar du att göra, vad gör du ofta och vad behöver du för en hållbar vardag är frågor som är bra att besvara innan du sätter igång med inredningen. Skriv upp vad just du behöver och skissa sedan upp små rum i rummet för olika användningsområden.

e02

2. Framhäv din personlighet! Det ska synas vem som bor i hemmet även fast det är litet. Spara inte in på dina favorittavlor, personliga foton eller souvenirer från olika resor. Låt din personlighet gå som en röd tråd genom inredningen för ett ombonat intryck.

Annons
e21-700x524

3. Tänk praktiskt! För man behöver inte allt som är fint. Tänk praktiskt istället. Satsa på de möbler du faktiskt behöver och kommer att använda.

e11-700x524

SFD2F005F02762A4B89803C5246575B4775

Annons

4. Satsa på belysning! Lys upp ettans hörn och kanter för att kunna utnyttja dina kvadratmeter maximalt. Vid skrivbordet bör det finnas en skrivbordslampa precis som det i soffhörnan bör finnas en läslampa. Låt inte mörkret begränsa dig i hemmet!

SFD4F2F71260159487E8F5BAF68B046BDFE

5. Inred med dova färger! Bor du litet till ytan kan det vara bra att satsa på dova färger i inredningen för att skapa ett lugnare intryck. Gillar du färg så är ett tips att låta de komma in i inredningen genom kuddar, mattor och andra textiler. På så sätt är de enkelt att byta ut färgerna efter säsong och humör.

e31-700x524

6. Dold förvaring är A & O! Precis som alla säger. Under sängen finns det naturligt utrymme som inte bör lagra damm. Det finns både sängar med inbyggd förvaring och lösa förvaringslådor att köpa till ändamålet.

Sugen på mer inspiration för hur du inreder ettan på bästa sätt?

Klicka in på ELLE Decorations YouTube-kanal som tittade in hemma hos Flora Wiström i hennes yteffektiva etta här >> 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons