Se första bilden från Ikeas samarbete med Tom Dixon

Se första bilden från Ikeas samarbete med Tom Dixon

Sedan det i somras avslöjades att Ikea ska inleda ett samarbete med Tom Dixon har det varit tyst. Men nu är den första bilden från deras kollaboration här.
16 februari, 2017

I juni avslöjade Ikea att de teamar upp med Tom Dixon för ett samarbete och nyheten blev en riktig snackis i inredningsvärlden.

Läs också: Ikea satsar på två nya supersamarbeten – med stjärnorna Hay och Tom Dixon!

Under en presskonferens kom det fram att stjärndesignern skapat en möbelplattform med underredet Delaktig, som går att använda till en rad olika möbler och sängar, men sedan har vi inte hört något nytt – förrän nu.

Nyligen släpptes den första bilden från Ikeas och Tom Dixons samarbete och det ser lovande ut. Modulmöbeln ska fungera som både en säng och soffa och bilden avslöjar dess stilrena och minimalistiska design.

Enligt sajten Dezeen ska modulmöbeln presenteras under Milan design week i april och Delaktig beskrivs som en säng och soffa vars stil och användningsområden kan förändras och modifieras under en hel livstid.

Deezen skriver också att Ikea och Dixon för ett samarbete med svenska textilföretaget Bemz för att ta fram överdrag till Delaktig, vilka ska lanseras samtidigt som modulen under 2018.

Tillsammans med 75 studenter från designskolor i New York och Tokyo har Dixon utvecklat nya sätt att modifiera Delaktig.

– Det är i första hand en säng, men den kan förvandlas till vad som helst. Sägen blir en soffa med mina tillval, säger Dixon enligt sajten.

Källa och foto via: Dezeen

Läs också: Ikea lanserar kollektion i fin gråskala