Ikea och Sonos släpper tavelram med högtalare – se bilderna

16 jun, 2021 
AvLinnéa Ruiz Mutikainen
Ikea och Sonos släpper tavelram med högtalare se bilderna här
Låt tekniken få en stilsäker skrud! Nu introducerar Ikea och Sonos nya tavelramen Symfonisk med inbyggda wifi-högtalare.
Annons
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter

2019 ser Ikea-serien Symfonisk dagens ljus, ett samarbete tillsammans med teknikjätten Sonos. Syftet är att bättre lyckas integrera teknik i inredningsbilden genom smarta lösningar och enhetliga uttryck. Nu, två år senare, får lamp- och bokhyllehögtalarna äntligen ett efterlängtat nytillskott.

Ikea släpper tavelram med högtalare
Säg hej till Symfonisk tavelram med inbyggda wifi-högtalare, ytterligare en produkt i Ikea och Sonos hyllade samarbete.

Ikea släpper tavelram med wifi-högtalare

Först belysning, sedan läsning och nu konst. Tavelramen Symfonisk går i en stilsäker design med inbygga wifi-högtalare, perfekt för dig som vill skapa kreativa miljöer utan att kompromissa med funktion och kvalitet. Högtalaren kopplas upp mot wifi och styrs direkt i telefonen med Sonos-appen.

Annons

Symfonisk tavelram kommer i svart och vitt, med en design gjord för att smälta in i hemmet.

– Hela idén har en stark designidentitet och det handlar mycket om personifiering. Bild och bra ljud står i fokus, säger Andreas Fredriksson, designer på Ikea.

Ikea och Sonos släpper tavelram med wifi-högtalare
Tavelramen kommer i svart och vitt, med en design inspirerad av ljud och vibrationer.

Fredriksson ligger bakom designen tillsammans med konstnären Jennifer Idrizi. Inspirationen hämtas från kymatik, med tydliga kopplingar till ljud och vibrationer.

Gör tavelramen personlig med paneler

Utmärkande för tavelramen är att den enkelt går att anpassa. Rent designmässigt har tavlan en magnetisk krok, som möjliggör smidig upphängning både horisontellt och vertikalt. Tack vare små gummifötter nedtill kan du även placera den på ett bord, ståendes i hyllan eller lutandes på golvet.

Annons
Ikea släpper tavelram med Sonos se bilderna här
Sugen på att skapa konstnärliga blickfång i hemmet? Köp till en panel till tavelramen.

Om du hellre vill skapa tydliga konstnärliga blickfång med tavelramen går det att köpa till paneler i tolv olika utföranden. Dessa är beställningsvaror, med motiv gjorda av olika konstnärer.

Ikea släpper tavelram med Sonos se bilderna här
Aurora Bell är en av konstnärerna som ligger bakom panelernas motiv.

Ikeas nya tavelram med högtalare – då släpps den

Låter tavelramen som en mitt i prick-produkt för dig? Symfonisk tavelram med wifi-högtalare hittar du i alla Ikeas varuhus och online på ikea.se torsdagen den 15 juli 2021. Vissa av panelerna släpps i augusti 2021.

Annons

Foto: Ikea.

Annons