Ikea släpper fler höstnyheter – se ELLEs favoriter

Hösten hos Ikea stavas pasteller, mässingsdetaljer och smart förvaring – allt i en elegant, skandinavisk stil. Se alla våra favoriter ur kollektionen här.
20 augusti, 2018

Redan tidigare i sommar fick vi en smygtitt på vad som väntar i höst hos Ikea och nu släpper möbeljätten ytterligare bilder på sina kommande höstnyheter.

Ikea har valt att fortsätta satsa på ljusa pasteller som kombineras med grafiska element och mönster samt en genomgående minimalistisk stil när det kommer till design. De ljusa, lugna pastellerna syns bland annat i kuddar, plädar, lakan, krukor och porslin i höst.

LÄS OCKSÅ: Ikea-favorit får ny kostym – se den DIY-inspirerade kollektionen

Höstens fokus ligger på det personliga hemmet som är bekvämt och har plats för smart förvaring. Förutom förvaring är även hållbarhet ett sjävklart ledmotiv i höstkollektionen – det finns gardiner som tillverkats av återvunna plastflaskor och färger samt textilier har framställts på mer miljömedvetna sätt.

Bland förvaringsnyheterna finns serien Bror, ett tåligt förvaringssystem i industriell stil, samt serien Sammanhang, som är till för att visa upp dina vackraste ägodelar samtidigt som du förvarar dem smart. Förvaringsfokuset syns även i en ny skohylla samt i nya luckor med ett hexagonmönster till den populära serien Bestå.

En av höjdpunkterna bland Ikeas höstnyheter är den nya belysningen som går i elegant glas, marmor och mässing. Designen är stilren och minimalistisk – men drar ögonen till sig. Det finns även belysningsnyheter för barnrummet som istället går i en lantlig, lekfull stil.

För den som planerar ett nytt kök finns även flera nyheter som i sin design inspirerats av det traditionella bageriers interiörer. Förvaringen går i brunbetsad ask och är anpassningsbar, medan den nya blandaren är mässingsfärgad.

Mässing har redan i flera säsonger varit en favorit i de svenska hemmen och fortsätter att vara det även i höst – åtminstone om man ska tro Ikeas nyheter. Mässingsdetaljerna syns flitigt i bland annat ljusstakar, förvaringsaskar samt i en vattenkanna.

Höstnyheterna på Ikea släpps i augusti 2018.

Se våra 12 favoriter nedan:

1. Evedal bordslampa, 1 495 kronor

2. Sammanhang tittskåp i stål och härdat glas, 249 kronor

3. Bestå Vassviken förvaringskombination, 1 800 kronor

4. Glittrig ljusstake, 179 kronor/set

5. Gradvis kruka, 39 kronor

6. Vadholma köksö, 3 995 kronor

7. Morgonte skål och tallrik, 99 kronor/set

8. Sammanhang prydnadshylla, 99 kronor/set

9. Vattenkrasse vattenkanna, 99 kronor

10. Evedal taklampa, 1 295 kronor

11. Sammanhang skåp i stål och härdat glas, 399 kronor

12. Sammanhang vägghylla, 99 kronor

Foto: Ikea

Läs mer: Äntligen! Nu utökar Ikea sitt veganska utbud