Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Tjuvkika på Ikeas kommande kollektion

26 aug, 2016 
AvAlva Fierro
Julen är knappt över, men vi har redan börjat tråna efter 2017 års nyheter. Kika på den kommande kollektionen Stockholm från Ikea.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Soffbordet i obehandlad ask bidrar till en lättsam känsla i hemmet.

Trots att det är långt kvar har vi redan siktet inställt på april 2017, då vårens kollektion Stockholm släpps på Ikea.

I kollektionen har Ikea valt att samarbeta med flera nya designers för att skapa 60 nya produkter och bland formgivarna hittar vi bland annat Form us with love, Thomas Sandell, Anne Nilsson, Ola Wihlborg och Hanna Dalrot.

Läs också: Här är våra 7 favoriter ur nya Ikea-katalogen

Äkta hantverk och skandinavisk design har varit några av ledorden, med ”bekvämlighet” som särskilt nyckelord. Materialen är naturnära och vi ser allt från rotting, sjögräs och askträ till sammet och mönstrade textilier.

Annons

Kika på kollektionen här:

Färgskalan i den nya kollektionen har en tydlig koppling till Sverige och Skandinavien. Det blåa ska symbolisera himmel och hav och vi älskar de blåa, eleganta sammetstygen.

Den röda tråden i Stockholmskollektionen är valet av naturliga material, vi hittar både aska, ull och handblåst glas. Denna ljuslykta i glas ger oss skärgårdsvibbar och ha-begär.

Den starka orangea färgen är inspirerad av solnedgången i norra Sverige. Tänk att lysa upp vardagsrummet med denna pjäs!

Flera av de nya produkterna är tillverkade i rotting, vilket skapar en närhet till naturen och en mer lättsam känsla i hemmet. Här vill vi förvara våra kläder i vår!

Rena naturfärger fortsätter att vara en hit. Det här soffbordet i obehandlad ask bidrar till en lättsam känsla i hemmet.

Alla produkter släpps på Ikea i april 2017.

Foto: Ikea

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt residencemagazine.se

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons