Ny kollektion på Ikea – se bilderna här

Ikea nya kollektion Lokalt textil keramik

Snygga nya inredningsdetaljer, fokus på textil och fina detaljer för köket. Vi vet när nya, tillfälliga kollektionen Lokalt släpps. Se bilderna och läs allt om dem här!
22 april, 2021
1:18

Efter reklamen: 7 största inredningstrenderna under 2021

(1:18)

Ikea har under flera år arbetat med sociala entreprenörer och skapat en bättre vardag med möjlighet till arbetstillfällen på lång sikt och försörjning för utsatta grupper. Med initiativet Ikea Social Entrepreneurs har man utvecklat produkter med hantverkare sedan 2013. Hittills har över 30 000 jobb skapats för hantverkare och småbrukare, imponerande!

För kollektionen Lokalt, som släpps i juni, kontaktade man formgivare i Jordanien, Thailand och Indien och skapade tillsammans med sociala företag en kollektion med rötter i ett modernt traditionellt hantverk inspirerat av lokala traditioner.

Lokalt är resultatet av ett samarbete med samtida lokala formgivare från Amman, Delhi, Bangkok och Ikeas egen designer. Det är en samling av handgjorda textilier och keramik där lokala traditioner möter traditionellt hantverk, tillverkade av sociala entreprenörer i Jordanien, Thailand och Indien. Varje kuddfodral, matta, korg och skål bidrar till att stärka jämlikhet, inkludering och försörjning i de regioner där det behövs mest.

– Kollektionen är full av intressanta detaljer som berättar historier från de platser där produkterna faktiskt är tillverkade. Keramiken är en hyllning till det thailändska sättet att servera mat, det finns glimtar från vardagen i Amman i textilerna och uttrycksfulla former inspirerade av det indiska arvet i kuddfodral och mattor, säger Maria O'Brian, kreativ ledare på Ikea of Sweden.

Designers bakom kollektion är designduon Ploypan Theerachai, Indien, och Decha Archjananun med säte i Bangkok, Tania Haddad från Amman, och Ikeas egen designer Akanksha Deo som har sin bas i Delhi.

De sociala affärspartners som bidrar till kollektionen är Jordan River Foundation i Jordanien, Doi Tung i Thailand, Industree i Indien och kvinnliga mattvävare från Diamond i Indien.

Ikeas egen designer Akanksha Deo som har sin bas i Delhi.

Ikeas egen designer Akanksha Deo har sin bas i Delhi.

Lokalt är en tillfällig kollektion som i Sverige lanseras 4 juni 2021 och finns till försäljning hos ikea.se och i alla Ikeavaruhus förutom Malmö, Gävle, Örebro, Linköping, Sundsvall och Haparanda.