Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Ikea lanserar kollektion för katter och hundar

14 jan, 2020 
Ikeas husdjurskollektion Lurvig för katter och hundar
Har du en fyrbent kompis hemma? Nu kan du göra inredningen både roligare och mysigare för din katt eller hund! Ikea lanserar (äntligen!) sin kollektion för hundar och katter i Sverige.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vår heminredning är till för att vi ska trivas och kunna koppla av när vi landar hemma efter en lång dag eller vecka. Och den ska så klart även ta med våra fyrbenta familjemedlemmar i beräkningen. Och det är just våra älskade hundar och katter som möbeljätten Ikea riktar sig till i sin kollektion Lurvig, som nu lanseras i Sverige.

En rad djurälskande designers och experter har tagit fram Ikea-kollektionen, som lanserades först i Kanada, redan år 2017. Serien Lurvig har nu fått en uppdatering inför Sverigesläppet och den består av 48 produkter som tagits fram utifrån husdjurs behov och naturliga beteenden. Designen är skandinavisk och det finns olika mönster och material att välja bland.

– Våra husdjur har alla sina egna personligheter, men de har också fem saker gemensamt: de älskar att sova, äta, leka, motionera och att vara oss nära. De behoven har varit vår utgångspunkt i designprocessen för Lurvig, säger designern Inma Bermudéz i ett pressmeddelande.

Annons
kattbädd från ikeas kollektion lurvig
matskålar för husdjur från ikea
katthus för ikea hylla
Annons
hundbädd från ikeas lurvig
klösmatta för bordsben från ikea
Annons
Kollektion Lurvig från Ikea - för din katt eller hund
Katthus i rosa från Ikea
Annons
Bädd för hund eller katt från Ikeas lurvig-kollektion
Mini soffa för hunden från Ikea
Annons

Vissa produkter är anpassade för att fungera ihop med vanliga Ikea-möbler som redan finns i hemmet. Bland annat finns ett katthus som träs över pallen Marius för att skapa en mysig plats för katten eller den lilla hunden, samtidigt som man själv kan använda pallen.

Kollektionen är dessutom framtagen för att vara säker för alla familjemedlemmar – och såklart även användbar ur husdjurens perspektiv. Förutom det mjuka katthuset finns katthus som kan placeras i bokhyllan och en soffa i mindre storlek för att även din hund ska kunna slappa framför tv:n. Det finns också en klösmatta som kan fästas rund bordsben samt flera andra tillbehör till såväl katt- som hundägare.

Annons
Mysiga textilier och katthus från Ikeas Lurvig
Hundbädd från Lurvig på Ikea
Stilfullt Katthus till bokhyllan från Ikea
Annons
Kattmatskålar från Ikea
Väska för katten eller den lilla hunden – från Ikeas husdjurskollektion
Annons
Ikeas husdjurskollektion Lurvig finns nu i Sverige

Kollektionen Lurvig för hundar och katter lanseras på Ikea.se och i fyra Ikea-varuhus, Älmhult, Umeå, Haparanda-Tornio samt Uddevalla, i februari 2020.

Läs mer:

19 stilfulla detaljer både du och ditt husdjur kommer älska

9 fina DIY-projekt för dig med husdjur

5 Ikea-hacks ditt husdjur kommer att älska

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons