Här är Ikeas nya kollektion Industriell

Kollektionen hyllar det unika och baseras på en idé om att förena hantverk och serieproduktion. Produkterna har en vacker och mänsklig kvalitet – skapade med utgångspunkt i ett hållbart förhållningssätt.
08 februari, 2018

I mars förra året lanserades Ikeas limiterade kollektion Jassa – en mix av möbler, inredningsdetaljer och textiler som präglades av kurviga linjer, naturmaterial och färgstarka, mönstrade tyger. Piet Hein Eeks bidrag till kollektionen var en vacker liggfåtölj i rotting som snabbt blev omåttligt populär.

Ikeas nya kollektion Industriell – ett fortsatt samarbete med Piet Hein Eek

Nu fortsätter Ikea sitt samarbete med den populäre designern. Den nya kollektionen Industriell består av en fåtölj, en bänk, ett hyllsystem i olika material så som trä, metall och keramik. Färgskalan är fortsatt sober och något nedtonad men med vissa färgstarka inslag så som stolarna i svart, himmelsblått och gult. Här nedan är några bilder från kollektionen.

Fokus på enkelhet och effektivitet, enligt Piet Hein Eek

– När jag designar för min egen studio fokuserar jag alltid på enkelhet och effektivitet, säger Piet Hein Eek.

Kollektionen kommer att lanseras 6:e april 2018 och är en hyllning till det operfekta.

”Vi vill skapa en exklusiv, rå och oväntad kollektion för vardagen”

– Vi vill skapa en exklusiv, rå och oväntad kollektion för vardagen. Vi har länge velat utforska hur man kan massproducera produkter men samtidigt använda teknik som gör varje produkt unik för så många som möjligt med hjälp av fantastiska designers, säger Karin Gustavsson, creative leader på Ikea Sverige.

Läs mer:

Se bilderna från Ikeas nya designsamarbete med modedesignern

Sommaren på Ikea är här – spana in kollektionen

Ikea lanserar en regnbågsfärgad bärkasse till Pride

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: