Ikea driver med iPhone – och vi älskar det

Ikea driver med iPhone – och vi älskar det

Apple har precis presenterat sina nya, dyra telefoner, med ny, dyr teknik. Då passade Ikea på att påminna oss om att de har haft tekniken sedan 2015 – och det är väldigt roligt!

Apple höll nyligen sin omtalade presskonferens där de presenterade sina nya telefoner, iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X (som alltså ska uttalas som tio och inte bokstaven x).

En av telefonernas nya egenskaper var att de kan laddas trådlöst via laddningsplattor istället för att alltid krångla med väggadapter. Apple fick det att låta som att de var först med detta, men det höll inte Ikea med om.

Ikeas svar på tal när Apple lanserar nya iPhones

När hela världen fokuserade på Apples nya iPhone med trådlös laddning, fast utan medföljande laddare, passade Ikea på att påminna om att de faktiskt sålt trådlösa laddare sedan 2015 med denna parodiska kampanj. De använder Apples formspråk och typiska Apple-slogans som ”This changes everything”, ”Think different” och deras röststyrningssystem Siri.

Positiv respons till Ikeas nya kampanj

På nätet fick kampanjen ett, kanske inte helt oväntat, positivt gensvar. Folk på nätet hade väldigt roligt åt den nya kampanjen, där de drev ganska friskt med Apple och frågade sig varför man inte ens får med en trådlös laddare till den nya telefonen som kostar mellan 7 995 och 13 195 kronor.

503 Service Unavailable

Eller vad är det egentligen för häftiga nya funktioner man får till Apple-laddaren som inte finns i Ikeas laddare? Skillnaden är förmodligen obefintlig. Möjligen någon designmässig skillnad, men funktionaliteten är nog likvärdig.

https://twitter.com/santesteband/status/907676962394722304

Däremot är kampanjen inte första gången som Ikea har skojat med Apple. Vi alla minns väl reklamen om den helt nya Bookbook? Om inte, så finns det en bra påminnelse här nedan:

Kul, Ikea!

Kan du inte få nog? Se också Ikeas aprilskämt som fick föräldrar över hela världen att rasa.

Läs mer:

Ikea och Sonos släpper ny inredning med högtalare – se designsamarbetet här

Ikea släpper limiterad kollektion – med tio formgivare och konstnärer

Nu lanseras ett Ikea-kök helt i guld – se alla bilderna här!

3 inredningsexperter – här är våra bästa Ikea-hacks