Artikeln innehåller reklamlänkar

Hösten hos Åhléns är här – se våra 9 favoriter

Åhléns höstkollektion för hemmet 2019

I höst inspireras Åhléns kollektion för hemmet av pulserande Köpenhamn och vackra Helsingfors. Spana in kollektionen och se våra nio favoriter som finns i butik redan nu.
05 juli, 2019

Hösten må inte vara här än på ett bra tag, men redan nu kan vi kika på inredningsnyheterna vi har framför oss. Hos Åhléns kommer hösten i år att gå i två teman inspirerade av våra grannländers huvudstäder, Köpenhamn och Helsingfors.

Hela kollektionen beskrivs som en hyllning till den nordiska designhistorien och dess hantverkskultur med fokus på funktionalism i formgivningen. Produkterna ska kombinera snygg design, användarvänlighet och dessutom hålla år efter år.

Åhléns har inspirerats av Helsingfors och Köpenhamn i höstens kollektion

Svala toner i Köpenhamnsdelen av kollektionen.

– Våra två huvudteman har namnen Köpenhamn och Helsingfors där städernas olika karaktärer och formgivar-dna präglar färg och formspråk. Det är en säsong fylld av kontraster: hantverk möter det formgjutna, glansiga ytor mixas med håriga, varma neutrala färger matchas med starka accenter. I kollektionen kommer ni bland annat hitta strama trämöbler och handblåsta glas, såväl som mönster inspirerade av berättande gobelänger, säger Karin Ward, designchef på Åhléns hem-avdelning.

Åhléns höstkollektion inspirerad av Helsingfors - här i köket

Åhléns har även hämtat inspiration från Helsingfors i höst.

Åhléns inspireras av Köpenhamn och Helsingfors

Det första temat har inspirerats av Köpenhamn och går i en sval palett med vitt, citrongult, gräsgrönt och en blå nyans inspirerad av Royal Copenhagens klassiska porslin. De ljusa tonerna kombineras med kalla metaller och ljusa träslag, som bägge två är trendmaterial som håller i sig.

Kontraster syns när runda och kantiga former möts i kollektionen, som även får karaktär av olika mönster där vi bland annat ser 60-talsinspirerade blomtryck och tigerränder.

Det andra temat har hämtat sin inspiration från Helsingfors. Här är färgerna varmare än i Köpenhamns-delen av kollektionen. Färgpaletten går i beige, brunt, svart och åskblått, men får värme av mustiga röda toner, rostfärgat och en härlig rosa nyans.

Bland möblerna är materialvalen inspirerade av den finska designhistorien och går i trä och formgjuten plast. Bland de Helsingforsinspirerade inredningsdetaljerna syns dessutom färgat, återvunnet glas, keramik och mönster som inspirerats av gamla väggbonader, mattor och tapeter.

Se våra nio favoriter från Åhléns höstkollektion 2019 här:

1. Vas Bubble collection, 299 kronor

Finns att köpa här (länk till Adtraction).

2. Bänk Bob, 1 299 kronor

Finns att köpa här (länk till Adtraction).

3. Prydnadskudde, 149 kronor

Finns i flera färger. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

4. Vas Bubble collection, 79 kronor

Finns att köpa här (länk till Adtraction).

5. Skål Matilda, 39 kronor

Finns även i beige, blått och orange. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

6. Golvlampa Ulrika, 1 099 kronor

Finns att köpa här (länk till Adtraction).

7. Stol Uno, 499 kronor

Finns att köpa här (länk till Adtraction).

8. Sidobord Karla, 1 799 kronor

Finns att köpa här (länk till Adtraction).

9. Prydnadskudde Lärke, 199 kronor

Finns att köpa här (länk till Adtraction).

Läs mer:

Hösten 2019 på Ikea – se de första nyheterna (och våra favoriter!)

H&M Home utökar möbelsortimentet – se höstens nyheter