Högsommarens största inredningsnyheter 2020

Inredningsnyheter 2020

Vad är det som gäller på designfronten sommaren 2020 och vilka är de största snackisarna? Här är nio nyheter vi älskar lite extra mycket just nu!
03 juli, 2020

Kreativ färgbonanza hos modeprofilen i Köpenhamn
Slå på ljud

 

Vi har valt ut några designnyheter vi gillar lite extra just nu. Allt från Massproductions stol i Icha i nylansering, fina posters, träfåglar och andra härligheter. Det blir en vacker inredningssommar – spana in!

1. Icha från Massproductions

För två år sedan fick den kurviga och harmoniska Icha utmärkelsen Årets stol av ELLE Decoration. Nu lanseras stolen igen efter att ha förstärkts för att klara de påfrestningar som ställs på offentlig miljö och av hållbarhetsmärkningen Möbelfakta. Nu är Icha godkänd och designern Chris Martin och teamet på Massproductions mycket nöjda. Materialet är bok, priset 4 200 kronor. I samband med relanseringen mottog Chris Martin Bruno Mathson-priset om 250 000 kronor, Nordens största designpris. Grattis!

2. Konst som sätter fokus

Ett gäng kvinnliga konstnärer och illustratörer har genom Reformas initiativ skapat åtta nya motiv, ett från varje deltagare. Projektet vill lyfta kvinnliga illustratörer och i samband med detta lägga fokus på rådande klimatkris. Temat var nämligen just klimatförändringar. Vinsten från försäljningen kommer skänkas till Naturskyddsföreningen, Sveriges största miljöorganisation. Storleken är 50×70 cm, priset 249 kronor.

3. Hyr dina designmöbler

Design för alla! Slut på slit och släng! Lev flexibelt! Parollerna är många när det gäller Belecos initiativ: hyr dina designmöbler. – Intresset för att ha ett vackert och personligt hem, gärna med design som håller hög kvalitet, är inget nytt — men nu ser vi ett tydligt förändrat konsumentbeteende där flexibilitet och hållbarhet är viktiga drivkrafter. Varför ska jag äga en dyr möbel när jag lika gärna kan ha den på abonnemang med frihet att byta ut och förändra när jag vill, säger startupföretagets VD Marie Rudenstam.

Beleco fungerar som en digital förmedlare mellan möbelföretaget och den som hyr. Hittills har cirka 100 möbelproducenter och tillverkare anslutit sig till och hyr ut sina möbler via Beleco, bland andra Layered, Vitra, Hay, Flokk, Fogia, Hem och Flos. Man kommer kunna hyra hem sina favoritmöbler på kortare eller längre tid. Abonnemangen erbjuds obundet eller på 6, 12 respektive 24 månader.

4. Kulörmagi från Alcro

Alcros designteam fick fria händer och målade om en sekelskifteslägenhet i de mest drömmiga kulörer, ton i ton. Vi älskar hur höga lister, stuckaturer och foder fått en djupt grön ton mot den blå. Grönt matchar blått! Väggen är målad i 2 Blick, snickerier och dörr i 862 Granbarr.

5. Drömfint porslin från Rosenthal

Ja, tack till lite lyx för det dukade bordet. Tyska porslinsfabrikanten Rosenthal är sannerligen på hugget med den ena spännande lanseringen efter den andra. Nu kommer kollektionen Dynasty, som är del i en tredelad lansering under namnet Heritage, formgiven av den italienska designern Gianni Cinti. Pris från 599 kronor.

6. Ny papperskorg från Hay

Med form och färg kan man sannerligen förändra ett helt rum. Nya papperskorgarna Paper från Hay är designade av Clara von Zweigberk och hennes extraordinära kunskap om just papperskonst syns tydligt. Fräscht sätt att uppdatera kontoret med färgglada papperskorgar gjorda av återvunnet FSC-certifierat papper. Pris 239 kronor/styck.

7. Smart återbruk

Nya trämaterialet woodio är gjort av träfiber och polymer och går att formgjuta. Givetvis är materialet vattentätt och det är framtaget som ett alternativ till badrumsporslin, för minskad miljöpåverkan. Nu kommer man med tvättställ i björk. Soft40, 6 500 kronor, Woodio.

8. Piffa hemmakontoret

Våren som gick med allt vad det innebar av hemarbete på distans kommer säkert att leda till ett förändrat arbetsliv där vi mer och mer uppmuntras att jobba hemifrån. Då känns det extra kul att piffa kontoret där hemma. Skrivbordsstol i vitbetsad ekfaner, Fjällberget, 1 695 kronor, Ikea.

9. Fin inredningsdetalj

Svenska inredningsföretaget Cooee fortsätter att utöka sitt sortiment. Träfågeln Woody bird av Eddie Gustafsson är en fin nyhet som finns i tre storlekar och är gjord i såpad eller svartbetsad ekfaner. Pris från 295 kr. Vårens nya och harmoniska färger heter Coconut och Shell och utökar Cooees ständigt växande sortiment av keramik med silkeslen och matt yta, syns här på vaserna Ball, Pastille och Pillar, pris från 149 till 525 kronor.

LÄS MER:

5 magiska sommarhus att drömma sig bort till

Inred hemmet med sommarkänsla – 9 tips som passar året om

Kika in i Elsa Billgrens magiska hus på Gotland