Artikeln innehåller reklamlänkar

H&M Home släpper samarbete med modehuset Rabanne – se kollektionen här

24 okt, 2023 
AvCecilia von Mentzer
hm rabanne 2023
Ett nytt designsamarbete har sett dagens ljus! H&M Home och modehuset Rabanne släpper en gnistrande, läcker kollektion med trendig metall och mönster i fokus. Vi är så pepp!
Annons

H&M Home presenterar idag årets designsamarbete tillsammans med det banbrytande parisiska modehuset Rabanne. Rabanne såg dagens ljus på 1960-talet och är känt för sina radikala, futuristiska kreationer i plast och metall.

Kollektionen har tagits fram i samarbete med Rabannes Creative Director, Julien Dossena. Årets designsamarbete innehåller en bred palett av produkter för hemmet och är hittills den mest omfattande kollektionen i H&M Homes historia.

H&M Home och Rabannes nya kollektion

Rabannes ikoniska materialval i form av metallic och geometriska 70-talsinspirerade tryck sträcker sig över hela kollektionen. Från möbler, belysning, bordsaccessoarer, loungekläder och inredningsdetaljer. Några av kollektionens nyckelprodukter är den metalliska paljett-gardinen som hämtar inspiration från modehusets inredningsarkiv, en lampa klädd i paljetter och en grafisk metallpall.

Annons

Kollektionen innehåller en rad olika inredningsaccessoarer såsom metalliska vaser, ljusstakar, brickor med monogram, karaffer, tärningar och kortlek i ett stilrent silverfodral. Därtill syns handdukar i monogram, en filt, kudde och matta i geometriskt tryck.

Metallic och Mönster för hemmet

– Även om det här var min första erfarenhet av att designa heminredning och tillhörande accessoarer, designade vår grundare Paco Rabanne några utmärkande metallmöbler på 1970-talet, så den här inredningskollektion kändes som en autentisk förlängning av huset.

Annons

– Jag ville försköna livsstilselementet i ready-to-wear-kollektionen för att inkludera heminredningsartiklar som kompletterade den lyxiga stämningen i hemmet. Det finns till exempel en fantastisk silverlampa som skimrar på samma sätt som festklänningarna i paljett vilket visar på en innovativ version av en Rabanne-ikon, säger Julien Dossena, kreativ chef för Rabanne.

Kollektionen hämtar inspiration och influenser från Rabannes ikoniska estetik, från glamorösa dekorativa möbler till skulpturala accessoarer. Samtliga produkter är tillverkade i högkvalitativa material, däribland rostfritt stål, återvunnen zink och polyester, ekologisk bomull och ull med fokus på hållbarhet och en tidlös design.

Bred kollektion för hem och livsstil

– Vi letar alltid efter möjligheter att erbjuda våra kunder något alldeles unikt och att visa upp en värld där mode och interiör kan mötas. Vi är glada över att kunna presentera en bred kollektion som bygger på Rabannes arv men som ger det modern relevans med bland annat lekfulla smycken som kommer att bli perfekta presenter för semestersäsongen, säger Evelina Kravaev-Söderberg, Head of Design & Creative på H&M Home.

Annons

Och när kommer den i butik då? Den 9 november kommer den finnas i utvalda butiker och på hm.com/home. Se hela kollektionen här (länk till H&M)!

Våra favoriter

Kuddfodral

kudde från hm x rabanne

Flaska i rostfritt stål

flaska i stål hm x rabanne

Bordslampa

Annons
bordslampa från hm x rabanne

Ljusstake

ljusstake hm x rabanne

Speltärningar

Annons
tärningar från hm x rabanne

Pläd

filt från hm x rabanne

Ask i rostfritt stål

Annons
ask i rostfritt stål från hm x rabanne

Stor vas i rostfritt stål

stor vas i stål från hm x rabanne

Doftljus

Annons
doftljus. från hm x rabanne

Pall i rostfritt stål

pall från hm x rabanne

Badrock

Annons
badrock hm x rabanne

Tofflor

tofflor från hm x rabanne

Se mer:

Så inreder du med färgtrenderna 2024
Så inreder du med färgtrenderna 2024
Annons