Himlas nya bäddkollektion är inspirerad av Japan

01 maj, 2015
himla_urban_designbyBankerWessel_stone_AW15_L

Det nordiskt enkla möter det japanskt strama i en optisk lek i Himlas nya sänglinnen av designerduon Banker/Wessel.

Mitt under sakura, när körsbärsträden stod i full blom, passade Himla till att föreviga den nya, kommande bäddkollektionen av designerduon Jonas Banker och Ida Wessel – kända för bland annat Fotografiskas, Svenska Institutets och Feministiskt Initiativs grafika profil – som inspirerats av det japanska formspråket.

– Vi gav dem fria händer att skapa ett urbant sänglinne. Genom att utgå från diamanter och ge dem upplösta former skapade Jonas och Ida det fotografiska uttrycket, säger Himlas VD Annica Högström och fortsätter:

– Jonas och Ida har hämtat inspiration ur det japanskt strama, nästa matematiska formspråket, men också från den lekfulla origamin, där papper viks till tredimensionella objekt med skarpa veck

himla_urban_designbyBankerWessel_stone_AW15_S

I augusti lanseras det nya designsamarbetet. Ett samarbete Himla minst sagt är nöjda med.

– Vi tycker att designduon BankerWesser har fångat vår själ med den optiska leken. Himla har alltid sett ett släktskap mellan det nordiskt enkla och det japanskt strama. Det är en medveten kontrast mot det mjuka, böljande tyget som uttrycker Himlas själ på ett bra sätt, säger Annica Högström.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: