Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Hermès lanserar nya porslinet Passifolia

21 jan, 2020 
Hermès Passifolia porslin 2020
Som ett tropiskt paradis av växter och blommor breder sig Hermès nya porslin ut över det dukade bordet. Nu lanseras Passifolia, som för tankarna till betydligt varmare breddgrader, året om.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En resa till en betydlig mer exotisk plats där fågelkvitter, naturens färger och vacker grönska dominerar tillsammans med ett påtagligt lugn. När Hermès visar upp sitt nya porslin på La Gaité Lyrique i Paris är det en upplevelse för flera sinnen.

Besökare får först ta sig genom en becksvart gång till ett rum med 16 ljuspelare i ett kompakt mörker. När man ställer sig under en ljuspelare vidgas ljuset och det hörs ett fågelkvitter, unikt för varje ljuspelare. I nästa rum, klätt i vitt, med samma fågelkvitter och påtagliga lugn, visas det nya exklusiva porslinet upp.

Hermès visar upp sitt nya porslin 2020
En upplevelse för flera sinnen när Hermès visar upp sin nya servis. Foto: Nolwenn Brod/VU’, ©Hermès 2020
Hermès visar upp nya porslinet Passifolia
Servisen har designats av Nathalie Rolland Huckel. Foto: Nolwenn Brod/VU’, ©Hermès 2020
Annons

Den nya kollektionen, som designats av Nathalie Rolland Huckel, beskrivs som en hommage till naturen, dess livfulla färger och dess växter som skyddar jorden. Servisen går under namnet Passifolia och namnet härrör från det latinska namnet för passionsblomman, Passiflora incarnata.

För Hermès har Nathalie Rolland Huckel sedan tidigare skapat porslinet Siesta år 1997 och Cheval d’Orient år 2006.

Hermès nya porslin Passifolia

Passifolia går i naturens vackra färger
En tropisk djungel där arter och färger blandas fritt. Foto: Nolwenn Brod/VU’, ©Hermès 2020
Nathalie Rolland Huckel har designat Passifolia för Hermès
Kollektionen består av 30 olika delar. Foto: Nolwenn Brod/VU’, ©Hermès 2020

På en vit bas har tropiska gröna blad och blommor i vackra nyanser av gult, orange och rosa fått breda ut sig. Den eleganta porslinsservisen har även bokstavlig guldkant, målad för hand och med solens strålar som inspirationskälla.

Annons

I kollektionen, som består av 30 olika delar, finns stora uppläggningsfat som gärna får stå framme året om, kaffe- och tekoppar som även fått insidan dekorerad, samt tallrikar och skålar i olika former och storlekar. Bland höjdpunkterna finns även en vacker tekanna, en salladsskål och en stor vas i porslin.

Gröna, tropiska blad på Hermès nya porslin Passifolia
Handmålad guldkant på det nya porslinet från Hermès. Foto: Nolwenn Brod/VU’, ©Hermès 2020
Passifolias inspiration kommer från naturen
Hermès nya porslin Passifolia lanseras 2020. Foto: Nolwenn Brod/VU’, ©Hermès 2020

Den tropiska djungeln som skapats på porslinet har dessutom inga gränser. Här blandas arter fritt tillsammans oavsett var i världen de vanligtvis gror, som en Edens trädgård i ny tappning. Passifolia kombinerar det botaniska med konst och ger en lyxigt somrig känsla på det dukade bordet – året om.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons