Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Mjuka färger och dansk möbeldesign möts i den ståtliga herrgården

02 jun, 2022 
AvMarie Monrad Graunbøl
Mjuka färger och dansk möbeldesign möts i den ståtliga herrgården
Danska Mille Fruergaard Bach och hennes man älskar projekt och är alltid redo att måla om, möblera nytt och renovera – med omsorg om husets historia.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Mjuka färger och dansk möbeldesignBrand logo
TV: Mjuka färger och dansk möbeldesign

Hemma hos Mille Fruergaard Bach är avståndet mellan tanke och handling kort, i alla fall när det gäller inredningen av den gamla ståtliga herrgården från 1927, som hon bor i med sin man och deras tre barn. Huset på 220 kvadratmeter, som familjen tog över för fyra år sedan, var välskött, men paret ville sätta sitt eget, unika avtryck. Det gjorde de med ett kök i rosa linoleum, ett badrum med grönt lavastenskakel och inredningen av annexet som i dag är huvudkontor för företaget Studio Belle-Soeur, som Mille driver med sin svägerska. De många besluten, uppgifterna och nya idéerna blev en källa till både energi och glädje för Mille.

Annons
Herrgården är på 220 kvadratmeter och paret tog över herrgården för fyra år sedan

– Jag älskar att hålla på med projekt här hemma och det gör min man också – och corona har verkligen inte minskat lusten att fixa, renovera och flytta runt. Jag målade nyligen vårt vardagsrum gult på en enda dag – ett mycket spontant beslut, säger Mille.

Mille målade nyss om vardagsrummet med gult
Annons
Mille driver företaget Studio Belle-Soeur med sin svägerska.

– Ibland kanske jag förändrar saker och ting lite för snabbt, jag har lovat att inte dra igång något nytt på ett tag. Men jag måste erkänna att jag har en ganska lång inre lista med projekt som jag drömmer om att starta.

Mille och hennes man älskar båda att inreda, fixa, renovera och flytta runt hemma i huset
Annons
All renovering har gjorts med respekt för husets ståtliga historia

Alla förändringar har gjorts med ömhet och respekt för byggnaden – från renoveringen av den lilla gästtoaletten, där de bevarat rummets äldre, inbyggda handfat, till färgvalet på väggarna som matchar husets ståtliga historia. Även valet av möbler präglas av familjens förståelse för mötet mellan husets rötter och nutidens intressanta designmöjligheter: Designklassiker av Hans J Wegner och Philip Arctander möter nyare dansk möbeldesign av bland andra Margrethe Odgaard och GamFratesi.

Annons
Valet av möbler präglas av familjens förståelse för mötet mellan husets rötter och nutidens intressanta designmöjligheter
Paret satte sin egen prägel på köket genom att inreda det med rosa linoleum
Annons

En särskild kärlek känner Mille för den fluffiga stolen klädd i lammskinn, som i dag står i parets sovrum, där den passar fint i den ljusa omgivningen. Stolen, som är formgiven av Philip Arctander 1944 och i dag produceras av Paustian, var en gåva från hennes man när hon hade fött deras tredje barn.

Milles favorit är stolen, formgiven av Philip Arctander 1944, som var en gåva från hennes man
Mille har en lång inre lista med projekt som hon drömmer om att starta
Annons

– Den påminner mig om en väldigt speciell tid, kort efter att vi hade tagit över huset som vi hoppas ska bli grunden för våra barns uppväxt och som vi också kan se oss själva bli gamla i. Jag har nyss flyttat stolen från vardagsrummet till vårt sovrum, av rädsla för chokladfingrar eller rödvinsglas på villovägar. För även om det är ett hem där mina barn ska vara barn, så måste jag erkänna att just den här stolen är jag ganska rädd om.

Sovrummet är ljust inrett och ger ett lugn till hela rummet
Framför huset finns en inbjudande myshörna
Annons

Det rum hon gillar mest är på samma vis en blandning av det nya och det gamla – och dessutom den plats där hon tillbringar mest tid i vardagen. Annexet som är hennes showroom och kontor har utgång mot havet, så att hon året om kan känna vädrets skiftningar.

Mille driver Studio Belle-Soeur, som bland annat säljer tvålar, inredningsdetaljer och DIY-kit för blommor av pärlor.

Mille Fruergaard Bach
Driver Studio Belle-Soeur ihop med sin svägerska, Stephanie Bach.
Följ @studiobellesoeur.
Bor: I 220 kvadratmeter stor herrgård från 1927 i Charlottenlund, en förort till Köpenhamn.

Fotograf: Mikkel Kjellesen

Läs allt om inredningen i bildspelet här:

Annons