Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Väskdesignerns bohemchica drömhem är fyllt av inspiration – kika in

03 maj, 2021 
AvCecilia von Mentzer
Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm
Hon undviker det alltför tillrättalagda och inreder efter magkänslan. Sprillans nya grejer göre sig icke besvär. Hemma hos Paulina Liffner är det personligt som gäller
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriterBrand logo
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter

När hon inte tyckte att hon hittade väskan hon ville ha, den utan blaffig logga som ofta går under namnet ”it bag”, började hon rita sina egna. Åtta år senare driver Paulina Liffner von Sydow väskföretaget Little Liffner med stor framgång över hela världen. USA, Kina och Japan är stora marknader, förutom Sverige förstås. Hon gör all design själv, har numera tre anställda och känner att hon har hittat sin nisch.

Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm vardagsrum tavelvägg

Paulina är ekonom i botten och har arbetat med PR och marknadsföring, den bakgrunden hade hon naturligtvis stor nytta av när hon startade eget designföretag. Och åren som modeassistent på ELLE förstås.

Annons
Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm fåtölj konst

– Att ha kunskap kring bild och varumärke har hjälpt mig mycket i arbetet med Little Liffner. Men branschen förändras hela tiden och man måste vara öppen för att lära sig nya saker och testa nya sätt.

Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm stilleben

Hon och maken Gustav von Sydow har rötterna i Göteborg, men flyttade till Stockholm för en massa år sedan. Lägenheten på Tulegatan i Vasastan är deras andra på samma gata. Här bor de med sina två barn som är ett och fem år gamla.

Annons
Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm sovrum

– Ja, vi flyttade bara ett par kvarter. Vi har verkligen rotat oss i området, här är nära till allt och med bra restauranger precis överallt. Och vi har så vacker utsikt mot den gamla skolan Norra Real.

För fyra år sedan flyttade de till fyran på 150 kvadratmeter. Huset är från förra sekelskiftet och i lägenheten syns fortfarande markörer från den tiden som en pampig kakelugn i matsal och kök från Upsala Ekeby, med fina utsmyckningar i en pudrig ton. Och dörrarna har kvar sina speglar, stuckaturen i taket minner om en tid som flytt och även fiskbensparketten har sina år på nacken.

Annons
Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm påfågelsfåtölj

Paulina och Gustav ändrade lite på layouten när de flyttade in. I stället för att ha matsalen som ett eget rum revs en vägg och nu har man ett stort kök och sällskapsrum där man hänger jämnt, med kakelugnen som det självklara blickfånget. Det finns ett barnrum, Paulinas och Gustavs sovrum, kontor och gästrum och vardagsrum. Stilen är varmt eklektisk, allt annat än ängslig och med en tydlig blinkning åt 50- och 60-talen.

– Jag gillar inte för mycket nytt. Det är något som går förlorat i känslan i ett hem om man bara inreder med sprillans nya grejer. Kolla på vår soffa till exempel, den har vi ärvt från mina svärföräldrar. Den är från 1979, alltså drygt fyrtio år gammal och det syns ju knappt. Gamla saker håller över tid, nya saker tröttnar i alla fall jag på ganska snabbt. Trender tycker jag att man ska passa sig för.

Annons
Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm kök platsbyggt

– Vi influeras mycket på våra resor och när vi inredde den här lägenheten hade vi nyligen varit i Palm Springs och tog med oss mycket inspiration därifrån. Men det blev lite för mycket av den varan, till slut kändes det dammigt med all textil, säger Paulina med ett skratt.

Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm köket

– Vår stil är rätt spretig med lite av allt, men för arrangerat och sobert går bort ... Det finns ett flöde här som jag gillar, det är bekvämt och mysigt. Det känns hemma.

Annons
Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm hylla vardagsrum konstverk

Man kan göra misstag när man inreder sitt hem. För några år sedan tyckte Paulina att en neongul hall var en himla bra idé.

Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm hallen brun vägg

– Jag kan totalt snöa in på en viss färg. Även väskkollektionen den säsongen var fylld av neongult som ingen ville köpa, haha. Hallen blev sedan varmt chokladbrun i stället, mycket bättre!

Annons

Längtar efter att resa efter pandemin

Hus känns långt borta, det är skönt att bo ”underhållsfritt”, att packa väskan, låsa dörren och sticka ut och resa. Något som Paulina och Gustav verkligen längtar efter nu, när vi levt med corona i drygt ett år.

Hemma hos väskdesignern Paulina Liffner i Vasastan i Stockholm hall väska Litte Liffner

– Mina referenser är helt klart eklektiska, både när det gäller min egen klädstil, mitt skapande och mitt hem. Jag har en stark magkänsla och går nästan bara på intuition.

Vi försöker hålla hemmet lugnt

– Jag har försökt att inreda minimalistiskt, men det går emot min natur. Det är ett ständigt pågående projekt för oss, att hålla hemmet någorlunda lugnt, så att det inte blir ett kreativt kaos här!

Stylist Gill Renlund
Fotograf Johan Sellén

Läs allt om inredningen i bildspelet här:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons