Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Ljust och drömmigt hemma hos ELLE-profilen Thérèse Hellström i Paris

28 apr, 2022 
AvCecilia von Mentzer
Ljust och drömmigt hemma hos ELLE-profilen Thérèse Hellström i Paris
Hon tog sitt pick och pack och flyttade till modets huvudstad för tre år sedan. ELLEs Thérèse Hellström har älskat varenda minut.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så inreder du med feng shui – rum för rumBrand logo
Så inreder du med feng shui – rum för rum

Det går inte att göra en intervju med ELLEs bloggare och modeprofilen Thérèse ”Tess” Hellström utan att nämna Netflix-succén Emily in Paris. Tess bor precis som huvudpersonen mitt i den pulserande, franska huvudstaden. Lägenheten ligger i 7:e arrondissementet, på vänstra flodsidan. Åt ena hållet ligger Eiffeltornet och åt andra Saint Germain. Och hon jobbar med mode – som fashion director på danska Custommade.

Modeprofilen Thérèse Hellström bor mitt i modets huvudstad – Paris
Annons
I sin walk in-closet står skorna prydligt sorterade i färg

Tess har arbetat som det från både Stockholm, Köpenhamn, Oslo och London. Femrummaren som hon och pojkvännen Johan Wessman bor i är den andra lägenheten i Paris för dem. Det är ett klassiskt Haussmann-hus från mitten av 1800-talet med valv, balkonger och mycket utsmyckningar.

ELLE-profilen Tess jobbar som fashion director på danska Custommade

I lägenheten finns stuckatur, kakelugnar, parkettgolv i chevron-mönster och kliché-utsikten nummer ett: den över Paris takåsar. Det blir väl inte mer filmiskt?

Annons
Från balkongen ser man ut över hela Paris
I femrummaren finns vacker stuckatur, kakelugnar och parkettgolv i chevron-mönster

– På vår gata Rue de Grenelle ligger Celine, YSL och Prada. Vi flyttade hit precis vid första lockdown för drygt två år sedan och vi fick verkligen chans att bo in oss rejält när samhället stängde ner.

Annons
Tess och pojkvännen Johan har bott i lägenheten i drygt två år och fick tillfälle att verkligen in sig när samhället stängdes ner

Det löper en lång korridor genom lägenhet som helt naturligt skiljer av den i en privat och en mer social del. Mot gården sovrum, kontor och Tess makalösa walk- in-closet, mot gatan vardagsrum, kök och matsal. Johan och Tess har gärna folk på middagar och matsalen är inredd som ett chambre separée på en restaurang.

Alla detaljer i hemmet pekar på att Tess jobbar med mode

– Här kan vi sitta upp till tio personer, vi har en vinkyl som en del av inredningen och direkt utgång till den åtta meter långa balkongen. Läget högst upp gör att vi ser himlen och hela lägenheten känns ljus, säger Tess.

Annons
Lägenheten ligger högst upp i huset, vilket gör att lägenheten känns väldigt ljus
Det mörka trägolvet harmonierar mot de vita väggarna med stuckatur

Det mörka trägolvet harmonierar mot de vita väggarna. Utmärkande är också den klassiska stuckaturen i Haussmann-stil. Och de gröna inslagen är många. ”Grönt är en viktig färg här hemma. Den syns på soffan, Gubi-stolarna, lampor och i konsten.”

Annons
De franska speglarna med vit- eller guldram är en inredningsdetalj som Tess och Johan har flera av

Vad mer utmärker den ombonade femrummaren? Jo, alla kontraster med olika material och texturer som möts. Ett annat signum är de franska speglarna med vit- eller guldram som Tess och Johan har flera av.

Tess har inspirerats av Paris, men här finns också en nordisk touch

– Vårt hem ska inte vara en utställningslokal, det ska kännas levande. Givetvis har jag inspirerats av Paris, men här finns också en nordisk touch, med möbler från Melimeli, Layered och Gubi, säger Tess, som är den som inreder. ”Johan vill ha det fint hemma, men är tydlig med att han inte förstår sig på färg och form.”

Annons
Ända sedan barnsben har Tess drömt om att bo i Paris

– Det här livet har jag drömt om sedan jag var liten och gjorde kollage av modebilder. Jag känner verkligen att jag är på rätt plats i livet. Mina dagar är varierade och att arbeta med mitt största intresse är en ynnest.

Tess och pojkvännen Johan bor i Paris 7:e arrondissementet, på vänstra flodsidan

Thérèse Hellström
Fashion director på Custommade och bloggare på ELLE.se
Bor: I femrummare i centrala Paris med pojkvännen Johan Wessman, som arbetar på internationella storbanken BNP Paribas.

Fotograf: Fréderic Vielcanet

Läs allt om inredningen i bildspelet här:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons