Här kan du bo i en tältbungalow – mitt i Stockholms skärgård

11 jul, 2017 
AvOlle Arnell
Längtar du till Söderhavets stränder eller en magisk bungalow på Maldiverna men har inte tid eller råd att åka dit? Lugn – samma upplevelse finns närmare än du tror, och utsikten går inte av för hackor här hemma heller.
Annons

En bit ut i Stockholms skärgård, mellan Waxholm och Möja, ligger Svartsö. Här jobbade Anna Klyvare och hennes man på Svartsö krog, och allt efter att antalet besökare ökade kom efterfrågan på fler övernattningsmöjligheter än på vandrarhemmet på andra sidan ön.

– Gästerna ville kunna stanna över natten i närheten av krogen och då blev det här en enkel lösning, berättar Anna Klyvare till ELLE Decoration.

Lösningen Anna talar om är tre stycken canvastält som slagits upp nere vid vattenbrynet på öns södra strand. Varje tält är monterat på ett större trädäck, med tillräckligt avstånd till varandra för att det ska kännas privat.

Man kan sova upp till fyra personer i varje tält. Priset för två personer är 4 000 kronor/natt, och är man tre eller fyra i sällskapet kostar det 1 500 kr per person och natt.

I priset ingår, förutom övernattningen, även 4-rätters middag på Svartsö Krog och en välfylld frukostkorg som levereras direkt till tältet på morgonen.

Annons

Tälten har funnits på Svartsö sedan 2014 och efter ett lugnare förstaår ökade efterfrågan markant redan året därefter. Även i år är succén ett faktum.

– Redan i slutet av maj var hela säsongen uppbokad, säger Anna.

Då ställer jag mig i väntelistan på hemsidan!

– Gör det, men det är 200 personer före dig så chansen att du kommer in som reserv är dessvärre relativt liten.

Så ni expanderar till nästa år?

– Nej, det är inte planen. Kanske att det blir ett fjärde tält, men inte mer än så. Vi är inte ute efter att skapa en turistby utan vill hålla det som det är nu – personligt och privat.

Till Svartsö åker man båt, antingen med Waxholmsbolaget eller Strömma Kanalbolagets Cinderellabåtar. Waxholmsbolagets båtar avgår från Strömkajen och Cinderellabåtarna från Nybrokajen. Resan tar 1,5 h – 2 h beroende på vilken båt du väljer, och maj-september går flera turer per dag. Stig av vid Ahlsviks brygga och gå ca 200 meter österut längs grusvägen. 

Annons

Läs också:

Artikeln publicerades först på Café.

Annons