Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Här är Sveriges bästa stränder – enligt svenskarna själva

25 jun, 2018 
Sol och bad hör sommaren till, men man behöver inte resa långt för att njuta av en härlig semesteridyll. Från Pite havsbad i norr till Tylösand i söder – här är svenskarnas favoritstränder på hemmaplan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En semester i Sverige behöver varken vara grå eller tråkig – i det här avlånga landet finns många idylliska sommarpärlor att upptäcka, inte minst när det kommer till härliga havsbad och stränder.

Nu har Kantar SIFO, på uppdrag av reseföretaget Resia, tagit reda på vilka ständer i Sverige som är de allra bästa. 1024 svenskar tillfrågades i undersökningen som gjordes i juni 2018.

Utöver favoritstränder frågade man även om vart man drömmer om att resa på semestern i sommar. Det ovanligt varma och vackra vädret som rådde kan ha haft en inverkan, men 35 procent uppgav att de inte ska lämna Sverige alls i sommar.

Var finns då den bästa stranden i Sverige om man planerar att spendera semestern på hemmaplan i år? Topplaceringen gick till Tylösand i Halmstad, som är känd för sin långa vita sandstrand, men även för Hotel Tylösand.

En andraplats knep Böda Sand på Öland, medan Sudersand på Gotland kom på tredje plats. Längre ner på topplistan blir det flera delade placeringar, troligtvis eftersom Sverige helt enkelt har så många vackra stränder och badplatser att upptäcka.

Annons

– Vi som bor i Halmstad har aldrig tvekat om vilken som är Sveriges finaste strand, men att även resten av svenskarna håller med är nog det bästa betyg man kan få. För oss som jobbar i denna makalösa naturmiljö handlar det hela tiden om att inte bara förvalta utan ständigt förnya wow-känslan man får här, säger Elisabeth Haglund, VD på Hotel Tylösand.

Här är svenskarnas favoritstränder i Sverige 2018:

1. Tylösand (Halmstad)

2. Böda Sand (Öland)

3. Sudersand (Gotland)

4. Pite Havsbad (Piteå)

5. Skanör/Falsterbo (Vellinge)

6. Skrea strand (Falkenberg)

Getterön (Varberg)

Sandhammaren (Ystad)

Tofta strand (Gotland)

Åhus strand (Kristianstad)

7. Knäbäckshusen (Simrishamn)

Sandhamn (Gotland)

Skansenbadet (Båstad)

Torö strand (Nynäshamn)

8. Haverdal (Halmstad)

Varamobaden (Motala)

9. Nordkoster (Strömstad)

10. Smitingen (Härnösand)

Köpingsvik (Öland)

Läs mer:

Europas bästa stränder är utsedda – här är hela listan

Här är de vackraste platserna i Sverige – enligt Instagram

5 bastur utöver det vanliga att besöka i Norden

Foto: Pamela Hanné/Pamela.se

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

 

Annons