Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Här är höstens inredningstrender – enligt kedjorna

29 aug, 2019 
Rotting, kreativ keramik och manchester. Så stavas några av säsongens hetaste trender i butik. Här är de stora trenderna som kommer synas mycket i höst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Höstens nyheter har landat på H&M Home, Jotex, Zara Home, Åhléns, Granit och Ellos Home. Och även om alla har något unikt att erbjuda så finns det flera gemensamma nämnare i höstens nya kollektioner i budgetprisklassen.

Vi har detaljstuderat de nya kollektioner för hösten och vintern för att se vilka tendenser som råder. Här listar vi några av de stora trenderna vi kommer se hos kedjorna den kommande säsongen – vilken blir din favorit?

Trend 1: Naturmaterial

Gavel i rotting från Ellos Home
Foto: Ellos Home
Annons

Naturmaterial är höstens största trend – såväl på kedjorna som i övriga butiker. Särskilt populärt är rotting som syns som ett elegant inslag i allt från stora möbler till små detaljer.

Ljusa träslag i sin naturliga färg eller målade i svart är även ett naturmaterial vi ser mycket av. Trä är ett slitstarkt och hållbart val och trots att det seglat upp som en trend nu är det ett tidlöst val i längden.

Blombord och vägghängt skåp i rotting från H&M Home hösten 2019
Foto: H&M Home

När det kommer till textilier inreder vi gärna med linnetyg för att maxa den naturliga känslan i inredningen.

Annons

Trend 2: Beige och jordnära toner

Beige är höstens trendigaste färg
Foto: Zara Home

Beige är höstens trendfärg
Foto: Jotex

Höstens populäraste färg är utan tvekan nyanser av beige. Den finns i allt från sandbeige till brunare nyanser som kontrasterar det ljusa stuket.

Annons

Trendfärgen är ett mångsidigt val i inredningen eftersom den är enkel att matcha med andra kulörer. Dessutom går trendpaletten hand i hand med det ökade intresset för naturmaterial och hållbarhetsidealet som håller på att växa sig allt starkare.

Zebravas från Ellos Home
Foto: Ellos Home

Trend 3: Eklektiska detaljer

Zebramönstrat hos Ellos Home
Foto: Åhléns
Annons

Inredningstrenderna i höst handlar inte bara om naturmaterial och sobra helheter i beige. Det finns även plats för lite udda och eklektiska inslag som adderar personlighet och attityd till hemmet.

Kuddfodral i manchester från Granit hösten 2019
Foto: Granit

Bland de mer utstickande mönstren och föremålen är det särskilt zebramönster som seglat upp som en storfavorit hos kedjorna. Det svartvita trycket syns främst på textilier av alla de slag, men hos Ellos Home finns till och med en vas i form av ett zebrahuvud.

Annons

Trend 4: Manchester

Manchesterrandig kudde i beige
Foto: Jotex

Vita vaser från Zara Home
Foto: Zara Home

Sammeten är fortfarande stark och har blivit en bestående del av materialmixen i många hem. Men i höst har en ny variant av favoritmaterialet dykt upp, nämligen det manchesterrandiga tyget.

Annons

70-talsfavoriten finns i alla tänkbara färger och syns främst på kuddfodral hos kedjorna, eftersom det är ett enkelt och förmånligt sätt att addera en liten dos av trenden i hemmet.

Vaser från Jotex hösten 2019
Foto: Jotex

Trend 5: Keramik

Senapsgula accenter i höst
Foto: Ellos Home
Annons

Keramik är hemmets it-accessoar i höst, åtminstone om kedjorna får bestämma. Vaser, dekorativa serveringsskålar och krukor ska gärna gå i svart eller vitt alternativt beige, men formerna ska vara desto mer utstickande.

Sängläder från Granit hösten 2019
Foto: Granit

Böljande mönster och kreativa former, den här säsongen ska våra kurkor och vaser vara närmast konstliknande blickfångare i inredningen – och de är precis lika fina med som utan blommor.

Trend 6: Dova höstfärger

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

De dova höstfärgerna var populära förra året och hänger såklart även med i år. Ett nytillskott för i år är den gula nyansen som syns som en tydlig accentfärg.

De tidlösa färgerna varierar från rostrött och brända toner av terrakotta till dämpade nyanser av orange och gult. Trendfärgerna går att matcha sinsemellan, tillsammans med den beige färgskalan alternativt med mörkare kulörer.

Läs mer:

H&M Home utökar möbelsortimentet – se höstens nyheter här 

7 tips för att inreda stilfullt i det första hemmet

Trendspaning: Koboltblått är höstens coolaste accentfärg

Annons