Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Här är den populäraste inredningen att sälja second hand just nu

28 jan, 2020 
Inredning att sälja second hand på Tradera just nu
Gömmer sig bortglömda rottingmöbler, sticklingar eller klassiker från Svenskt Tenn hemma hos dig? Då kan det vara värt att sälja dem second hand. Vi listar de hetaste inredningstrenderna på Tradera just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Allt fler svenskar har börjat shoppa second hand och 2019 blev Traderas bästa år någonsin. Totalt såldes fler än 10 miljoner begagnade varor på sajten. Den näst populäraste kategorin efter kläder är inredning, som ökat i popularitet.

I inredningsväg är det tydligt att 70-talet är en av de starkaste influenserna just nu. Rotting, sticklingar och produkter från Svenskt Tenn är bland de mest eftertraktade på second hand-marknaden för tillfället.

Mest har just sticklingar samt mattor, lampor, och rotting ökat i popularitet bland de som är på jakt efter något begagnat. Den allra dyraste inredningsprylen som såldes under 2019 var å sin sida en tidlös Delphisoffa från Erik Jørgensens Möbelfabrik, som såldes för 38 500 kronor.

Sticklingar hetast på Tradera just nu

Palettblad är populärt bland sticklingar på Tradera
Palettbladet är en lättskött favorit bland sticklingarna. Foto: Shutterstock

Den hetaste inredningstrenden av dem alla är dock utan tvekan sticklingarna. Nästan en kvarts miljon växter fick ett nytt hem via Tradera under 2019. Jämfört med året innan ökade försäljningen av sticklingar med 54 procent.

Annons

– Jag tror att denna gröna trend är en naturlig reaktion mot den uppkopplade och stressfyllda värld som vi lever i. Många tycker nog det känns avkopplande, tryggt och hoppfullt att pyssla om något litet och levande, säger Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera.

Gröna växter är populära och palettblad är det vanligaste sökordet på Tradera. En nykomling som trendar just nu är Philodendron, medan den dyraste sticklingen förra året blev en Monstera deliciosa variegata aurea. Den såldes för hela 4 312 kronor.

Nyfiken på vilken inredning det är värt att sälja second hand just nu? Vi listar de populäraste inredningssökningarna på Tradera!

Populäraste sökningarna inom inredning på Tradera

1. Svenskt Tenn

2. Marimekko

3. Skultuna

4. Georg Jensen

5. Iittala

Svenskt Tenn är populärt på Tradera
Svenskt Tenn är en favorit hemma hos många svenskar! Här från deras samarbete med Luke Edward Hall. Foto: Svenskt Tenn

Populäraste inredningsstilarna på Tradera

1. Jugend

2. Art déco

3. Allmoge

4. 70-tal

5. 50-tal

Populäraste formgivarna på Tradera

1. Lisa Larson

2. Stig Lindberg

3. Josef Frank

4. Erik Höglund

5. Bertil Vallien

Populäraste materialen inom inredning på Tradera

1. Guld

2. Silver

3. Teak

4. Skinn

5. Mässing

6. Gjutjärn

7. Tenn

8. Rotting

9. Smide

10. Koppar

Sänggavel i rotting i snyggt sovrum med grön tapet
Rotting är tidlöst – och har nu blivit en trendig favorit! Foto: Fredric Boukari Styling: Hanna Rydman för Historiska hem/mäklare: Mattias Öhman

Läs mer:

6 designklassiker att fynda second hand – som håller livet ut

Byta och rota sticklingar – så lyckas du

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons