Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Här är den mest eftertraktade inredningen second hand just nu

17 dec, 2020 
second hand inredning som är populär just nu
Nyfiken på vilken inredning du ska sälja second hand? Inredningen svenskar söker efter på Blocket kan avslöja vad som är mest eftertraktat. Här är topplistorna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

År 2020 har allt fler fått upp ögonen för mer hållbar konsumtion, vilket bland annat innebär att man istället för att köpa nytt väljer second hand-alternativ. Förutom att vara bra för miljön och främja den cirkulära ekonomin, är det ofta även ett bra val för den egna plånboken.

Att välja vintage och second hand inom just inredning är dessutom snyggt. Möblerna och inredningsdetaljerna får gärna ha lite patina och karaktär samt vara från olika ställen i världen, för att man ska få till den där personliga mixen i inredningen som står sig över tid.

Det här söker svenskarna efter på Blocket

skrivbord till hemmakontoret är eftertraktat på second hand-marknaden
Skrivbord hör till möblerna som är populära på second hand-marknaden, kanske efter att hemmakontoret blivit en så viktig del av hemmet under året som gått. Foto: Karup design/Ellos Home

Under den pågående pandemin har såväl second hand-sajter och -butiker samt onlineauktioner varit välbesökta och dessutom slagit flera besöksrekord.

Annons

– Det har varit ett intressant år, och när vi tittar på vad svenskarna sökt efter mest så är det saker kopplat till det typiska ”Svensson-livet”. Det har sökts hejvilt efter hundar, husvagnar, Volvo och båtar under året. Kanske är det trygghet vi söker efter när omvärlden är osäker, säger Annette Karlberg, marknadsplatsdirektör för Köp & Sälj på Blocket, i ett pressmeddelande.

Men vad är det egentligen som är mest eftertraktat inom inredningskategorin, som kanske kan vara värt att sälja just nu om det ligger och skräpar i hemmet eller i förrådet?

Inredningen som är eftertraktad på Blocket

Enligt Blockets statistik över vad svenskar sökte på år 2020 är det flera olika möbler som är eftersökta. I topp bland sökningarna för hemmet är soffor, skrivbord och fönster, vilket vittnar om tre trender som genomsyrat våra liv hemma under pandemin.

Många har önskat att göra hemmet snäppet mer ombonat, kanske just med en soffa, samtidigt som behovet för ett fungerande hemmakontor har ökat och många upptäckt att de behöver ett skrivbord. Allt fler har dessutom tagit tag i renoveringsdrömmarna hemma i huset.

soffor är populära second hand
Second hand-soffor är de mest eftertraktade möblerna på Blocket. Foto: Scandinav/TT

Utemöbler kvalar också in på listan, vilket går hand i hand med att allt fler tillbringat mycket av sin tid utomhus för att kunna umgås mer smittsäkert. Bland möbler är det förutom soffor och skrivbord även många som letar efter förvaring. Såväl byrå, soffbord och skänk, som garderob och vitrinskåp har sökts flitigt på Blocket.

Topp tio i kategorin ”för hemmet” på Blocket:

1. Soffa

2. Skrivbord

3. Fönster

4. Utemöbler

5. Byggmaterial

6. Matbord

7. Byrå

8. Säng

9. Fåtölj

10. Garderob

Topp tio i kategorin ”möbler och heminredning” på Blocket:

1. Soffa

2. Byrå

3. Soffbord

4. Skrivbord

5. Skänk

6. Garderob

7. Bäddsoffa

8. Vitrinskåp

9. Säng

10. Tv-bänk

ikea-soffa med överdrag från bemz ger en ny look
Second hand-möbler går att förnya på flera olika sätt. Här ovan har en av Ikeas soffor klätts med ny klädsel från Bemz, vilket ger den en helt ny look oavsett om soffan är ny eller köpt på second hand. Foto: Kristofer Johnsson Styling: Annaleena Leino för Bemz

Läs mer:

10 populära designklassiker – som blivit dyrare

Trendspaning: Second hand och vintage – hetare än någonsin

Vintage och second hand-inredning online – butiker att spana in

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll påBrand logo
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons