Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Här är butikskedjornas höstkollektioner 2019

10 sep, 2019 
AvNina Nyström
Höstens trender enligt butikskedjorna
Butikskedjornas höstkollektioner bjuder på många fina, prisvärda köp som är både trendiga och tidlösa. Här är en snabbgenomgång för dig som på ett enkelt sätt vill veta vad som finns i butik och åt vilket håll trenderna pekar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När höstmörkret sänker sig vill vi vara inne och boa – och kanske göra det extra mysigt genom att uppdatera inredningen med ett par nya detaljer. En ny filt, kruka eller kuddfodral kan göra stor skillnad för känslan i hemmet, och ofta inspirerar nyköpen dessutom till att man ser med nya ögon på det man har i skåpen. Vips, så har mycket av inredningen bytt plats och en liten investering har gjort en stor förändring. Budget i dubbel bemärkelse!

Här är alla butikskedjornas höstkollektioner 2019 – vilka trender är din favorit?

Granit

Detaljer ur Granits höstkollektion2019
Bäddset i nude från Granit

Granit håller sig traditionsenligt till naturnära material och färger i en jordig palett. I höst lanseras för första gången även en premiumkollektion med textilier i extra fin kvalitet. I kollektionen blandas linne, bomull och manchester med mohair och våfflat bomull, vilket bjuder in till vackra material-mixar. Såväl färgskalor som material är avsedda för att inspirera till mer hållbar konsumtion. Höstkollektionen bjuder även på klassiskt höstiga färgklickar som ockra, kummin och skogsgrönt samt rustika inslag med möbler i rotting och handgjorda krukor och mattor.

Annons
Gröna krukor från Granit

Läs mer och se bilder på kollektionen här.

Åhlens

Åhlens hyllar till den nordiska designhistorien och dess hantverkskultur genom att inspireras av Köpenhamn och Helsingfors. De två städernas olika karaktärer och formgivar-dna präglar färg och formspråk i varsin kollektion.

Krukor och bänkar från Åhlens höstkollektion

Köpenhamn speglas med hjälp av en sval palett med vitt, citrongult, gräsgrönt och en blå nyans inspirerad av Royal Copenhagens klassiska porslin. De ljusa tonerna kombineras med kalla metaller och ljusa träslag.

Annons
Matbord i miljöbild från Åhlens höstkollektion 2019, brun skala

Helsingfors representeras av en färgpalett i beige, brunt, svart och åskblått, men får värme av mustiga röda toner, rostfärgat och rosa. I kollektionen finns även en hel del mönster som inspirerats av gamla väggbonader, mattor och tapeter. Materialmässigt gäller mycket trä och formgjuten plast.

Läs mer och se bilder på kollektionen här.

Ellos

Ellos Home höst vardagsrum miljöbild

Höstkollektionen 2019 släpps i fyra etapper med inspirationsbilder från fyra influencers hem. I hemmen blandas deras personliga stil upp med höstnyheter från Ellos Home. Höstens kollektion bjuder på mycket eleganta former, blanka mässingsdetaljer och mjuka sammetsytor, men även rustik rotting.

Annons
Sovrum Ellos höst 2019

Färgskalan är naturnära med kontrasterande svarta detaljer och accenter i senapsgult och rostrött. Kollektionen bjuder även på eklektiska mönster och accessoarer, framförallt zebramönstret är populärt hos Ellos Home.

Läs mer och se bilder på kollektionen här.

Jotex

Jotex höstkollektion 2019 matbord

Jotex satsar på en jordnära färgskala som spänner från vitt via beige och sandfärgat till brunt, accentuerat av nattsvarta detaljer och mörkt trä. Materialen är främst linne, keramik och sammet, gärna i trendigt manchesterrandigt.

Annons
Jotex sovrum 2019 jordnära färger

Läs mer och se bilder på kollektionen här.

Zara Home

Zara Home kök 2019

Zaras höstkollektion präglas av ljusa nyanser av beige, grått, brunt och vitt. Känslan är avskalad minimalism, men med en rustik och varm känsla. För köket finns för första gången en kollektion med flertalet köksredskap, textilier och attiraljer i bland annat gjutjärn och bokträ. I höst fortsätter vi även se räfflat och tonat glas.

Annons
Zara Home vardagsrum 2019

Läs mer och se bilder på kollektionen här.

H&M Home

Poppy Delevingne för H&M Home 2019

Hos H&M Home går höstens inredningstrender i maximalistisk anda. Grunden är tidlös och jordnära, men detaljerna är lekfulla och eklektiska och nyckelmaterialen utgörs av grön marmor, mässing och mjuk sammet. Kampanjen frontas av brittiska it-tjejen, modellen och skådespelaren Poppy Delevingne och då bilderna fotograferats hemma hos henne präglas de av hennes eklektiska stil.

Annons
H&M Home rosa sovrum 2019

Läs mer och se bilder på kollektionen här.

Ikea

Ikea kudde höst 2019

Hösten och vintern på Ikea bjuder på traditionell hantverkskänsla – i en modern tappning. Känslan är genomgående i såväl många av möblerna som i detaljer. Framförallt sätter textilierna tonen. Broderier och mönster inspirerade av skandinavisk hemslöjd och kurbits mixas med klassiskt randigt och enfärgat i rödrosa och klara blåa toner. Även porslin och vaser bjuder på mycket hantverkskänsla.

Annons

En annan trend hos Ikea är grönt, och framförallt i kök och vardagsrum tar den harmoniska kulören plats. Bland annat genom den stilrena luckan Bodarp – som är grön i två bemärkelser, den tillverkas nämligen av återvunna PET-flaskor. Förvaringsserien Lommarp sätter båda trenderna – inspirerad av traditionellt snickeri, men i samtida mörkgrön färgsättning. 

Ikea grönt kök höst 2019

Läs mer och se bilder på kollektionen här.

Läs mer:

Skapa en personlig stil på liten budget – 9 tips

5 smarta budgetknep för vardagsrummet

11 tjusiga budgetkök från Ikea som ser allt annat än billiga ut

Annons