Hållbara trender! Så inreder du miljövänligt 2019

Hållbarhet blir ett allt mer viktigt inslag när vi inreder våra hem. Här är tipsen på hur du inreder miljövänligt - enligt några av årets hetaste trender!
05 februari, 2019

1. Trä på trä

Olika typer av trä på möbler och detaljer är helt rätt i år – gärna träslag med 70-talsinfluenser såsom furu, rotting och teak.

2. Ta en stickling!

Du behöver inte investera i ett överflöd av växter – föröka dina växter istället och förvara dem som små sticklingar i glasvaser.

3. Naturliga material

I år vill vi investera i naturliga material som inte bara håller länge, utan som också blir vackrare med tiden. Läder, linne och trä hör till favoriterna!

4. Rustika accenter

Ovan nämnda material kombineras fint tillsammans med accenter i form av rustik sten och keramik. Högst upp på önskelistan står keramikföremål med ojämna former och skrovliga ytor. En solklar favorit är den korallformade vasen!

5. Torkade blommor

Under 2018 har vi mer än gärna bytt ut den färska fredagsbuketten mot en mer långlivad variant i form av torkade blommor och växter i vackra arrangemang. 2019 är inget undantag. Vad sägs om pampasgräs, eucalyptus eller hortensia?

6. Förnya med tapetrester

Hållbarhet står på tapeten, i dubbel bemärkelse. Plocka fram tapetrester att smycka och förnya hemmet med. Extra stilpoäng till den som lyckas hitta tapeter med färgstarka mönster.

7. Variera din tavelvägg

Välkomponerade tavelväggar fortsätter att pryda våra hem även 2019. Istället för att springa och köpa nya tavlor så fort du ledsnat eller sett något mer tilltalande i Instagramflödet – investera i en stilsäker hemmaskrivare som du kan skriva ut bilder kostnadsfritt med! På så sätt kan du enkelt byta ut tavlornas motiv efter säsong och behov.

Elle Decoration tipsar:

HP Tango X är en ny typ av skrivare för hemanvändare. Du behöver inga USB-portar eller drivrutiner utan hämtar bara HP Smart-appen och ansluter via wifi eller mobilnätet. Skriv ut med din mobiltelefon, bärbara dator eller surfplatta! Det bästa av allt? Du behöver inte ha ett arbetsrum för att ”gömma” undan den. Skrivaren är liten, har en diskret design samt textildetaljer som gör att den passar utmärkt in med resten av inredningen i hemmet. Vid köp av en HP Tango X är det gratis att skriva ut bilder när du registrerar dig med Instant Ink. Läs mer här.

Testa själv!

Instant Ink är en tjänst som gör det billigare att skriva ut bilder samtidigt som du får nya bläckpatroner levererade direkt hem i god tid innan bläcket löper ut. Detta gör det enkelt och smidigt att skriva ut så många bilder som du vill.

Här kan du läsa mer om tjänsten Instant Ink.

Du hittar HP Tango X här.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: