Gustaf Nordenskiöld samarbetar med Hope

24 apr, 2014 
AvRebecca Wictor
Hope gustaf nordenskiold
Annons
Hope gustaf nordenskiold

Konstnären Gustaf Nordenskiöld har designat en ny mugg åt Hope. Koppen är handdrejad i glaserat porslin och säljs i limiterad upplaga på utvalda Hope-butiker.

– Samarbetet med Gustaf passade Hope bra då vi värderar det handgjorda och det konstnärliga uttrycket högt, säger Ann Ringstrand, Brand Director/ Grundare/Designer på Hope.

Hope öppnar även en ny butik i Göteborg och muggen ”The SWAY Mug” har inspirerat till hela invigningskonceptet. Muggen är känsligt deformerad för att ge den dess form, därefter bränd till 1280 grader och dekorerad med stänkt glasyr.

Ann Ringstrand och Gustaf Nordenskiöld studerade tillsammans på Borås Högskola för 20 år. Gustaf har efter det även studerat på bland annat Konstfack i Stockholm samt arbetat som designerchef hos fler erkända svenska modemärken i Sverige. De senaste åren har han dock valt att fokusera på konst med keramik som huvudsakligt material.

Annons

”The Sway Mug” säljs från och med den 24 april i en limiterad upplaga på utvalda Hope butiker, online på hope-sthlm. com samt lastedition.se och kostar 495 kronor.

Annons